Padurile din Amazon, Brazilia, sunt cuprinse de un numar record de incendii in acest an, conform unor noi date puse la dispozitie de Agentia Spatiala. Anul acesta, satelitii indica un numar cu 83% mai ridicat de incendii fata de 2018.

Fumul cauzat de flacarile padurii tropicale au cauzat intreruperi masive de energie in Sao Paulo, luni. Vanturi puternice au suflat fumul din statele Amazonas si Rondonia la o distanta de peste 2.700 de kilometri.

Fiind cea mai mare padure tropicala din lume, Amazon-ul este o zona esentiala pentru incetinirea efectelor incalzirii globale. Ecologistii dau vina pe presedintele statului, Jair Bolsonaro, pentru ca acesta ar fi incurajat defrisarile, pentru a face terenuri arabile. NASA a avertizat ca Bazinul Amazonian este cuprins de incendii mai mari decat in trecut.

Focurile sunt un fenomen relativ normal in sezonul secetos, insa, din pacate, unele dintre ele sunt pornite de oameni pentru a accelera defrisarea. Agentia Spatiala a transmis ca a detectat peste 72.000 de focuri intre ianuarie si august 2019, majoritatea in Amazon. Ca o comparatie, pe intreg anul 2018 nu au fost depistate decat 40.000 de focuri.

Anul 2019 a adus cele mai multe incendii din ultima perioada, multiple zone de pe Terra fiind afectate.

Sursa foto: https://www.dailymotion.com/video/x7gu9nb

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri