Daca esti genul de turist caruia ii place sa iasa din tipare si prefera destinatiile mai putin cunoscute sau pe care calatorii pe evita, atunci articolul acesta este pentru tine. Exista in Europa, Asia si Africa cateva locuri istorice, despre care se spune ca sunt bantuite, care iti vor testa rezistenta.

In Europa, trecutul intunecat al anumitor familii regale intretine de secole povesti misterioase si legende care bantuie inca castelele gotice. In Asia, spiritualitatea si traditiile pastrate din vremuri indelungate sunt o sursa din care se nasc miturile care se transmit din generatie in generatie. Am selectat cateva locuri in care sa mergi in vacanta, daca esti atras de locuri "intunecate", in care au loc fenomene stranii.

Castelul Leap, Irlanda

Foto: Shutterstock.com

Castelul Leap este un loc care atrage turistii fascinati de paranormal. Potrivit legendei, un blestem a cazut asupra castelului in anii 1500, atunci cand un preot a fost injunghiat de fratele sau, in timpul unei slujbe, scrie www.departures.com. De-a lungul secolelor a fost semnalata prezenta fantomelor pe zidurile castelului si in camera in care a locuit preotul. Cele mai infricosatoare par desprinse din filmele horror: una ar avea o fata descompusa, iar cealalta, Doamna in Rosu, care bantuie pe coridoarele castelului cu un pumnal pregatit sa il foloseasca.

Castelul Bunei Sperante din Cape Town, Africa de Sud

Foto: Shutterstock.com

Castelul Bunei Sperante din Cape Town a fost construit intre anii 1666 si 1679, iar istoria intunecata a locului a inceput sa se contureze la scurt timp dupa. Este cea mai veche cladire coloniala din Africa de Sud, care a servit drept sediu pentru Compania Olandeza a Indiilor de Est.
In subsolurile castelului erau inchisi prizonerii de razboi, iar legendele spun ca sufletele celor care si-au gasit sfaristul in acele locuri intunecate si infricosatoare bantuie si astazi cladirea.

Castelul Dragsholm, Danemarca

Foto: Shutterstock.com

Castelul Dragsholm este bantuit de Doamna in Alb, despre care legendele spun ca a avut o relatie cu un slujitor pe care tatal ei l-a inchis intr-un subsol. Doamna in Alb nu este singurul "locatar" al castelului. Se spune ca acesta este bantuit si de stafia ducelui Earl din Bothwell. Daca asculti cu atentie, poti sa auzi tropaitul calului sau, care pare ca se apropie de castel.

Fortul Bhangarh din India

Foto: Shutterstock.com

Vizitatorilor le este interzis sa intre in Fortul Bhangarh dupa apusul soarelui, deoarece se presupune ca locul devine periculos odata ce se instaleaza intunericul. Fortul nu are iluminat electric, asa ca dupa lasarea serii devine cu atat mai straniu.

Fortul Bhangarh se afla in statul Rajasthan din India si este asociat cu o serie de crime suspecte si sinucideri inexplicabile. Locuitorii spun ca Fortul si satul din apropiere se afla sub un blestem de sute de ani. Mai exact, acestia povestesc ca acoperisurile caselor se sfarama din senin si nici pana acum nu s-a gasit o explicatie pentru acest fenomen.

Castelul Houska, Cehia

Foto: Shutterstock.com

Houska este un castel gotic timpuriu, situat la mai putin de 50 de kilometri de Praga, fiind unul dintre cele mai bine conservate castele ale perioadei. Aparent un obiectiv turistic comun, Castelul Houska este, de fapt, unul dintre cele mai stranii si infricosatoare locuri din Europa, fiind vizitat in fiecare an de turistii atrasi de fenomene paranormale.

Construit in secoul XIII, castelul a fost construit langa un crater, de unde vine si denumirea de "Poarta spre Iad". In Evul Mediu se credea ca pe acolo veneau diavolii ca sa fure sufletele muritorilor. Trecutul intunecat bantuie inca locul, la care se adauga si legendele despre experimentele ingrozitoare pe care le faceau acolo nazistii.

Castelul Himeji, Japonia

Foto: Shutterstock.com

Potrivit legendelor, Castelul Himeji este bantuit de Okiku, o femeie care a fost ucisa si aruncata intr-o fantana. Din fericire pentru cei care viziteaza castelul in timpul zilei, Okiku bantuie prin camere si pe holuri numai in timpul noptii. In ciuda povestilor cu stafii, Castelul Himeji este absolut spectaculos. Construit pe o stanca si inconjurat de paduri seculare, multi dintre turistii care il viziteaza se opresc in Prefectura Hyogo, ca sa il admire de la distanta.

Castelul Bran, Romania

Foto: SHutterstock.com

Nicio lista cu locuri bantuite nu este completa daca nu aminteste si de castelul lui Dracula. Construit in secolul 13, castelul are o capela in care a fost asezata, intr-o cutie de argint, inima Reginei Maria.

In satele din vecinatatea castelul exista credinta in existenta unor spirite malefice, oameni aparent vii, care ziua duceau o viata normala, scrie castelulbran.ro. O data cu venirea noptii, in timp ce dormeau, spiritul le parasea insa trupurile, pentru a bantui somnul satenilor.

Citeste si: Thanatoturism, un fenomen mondial in crestere

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri