Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anuntat duminica masura interzicerii de urgenta a aromelor pentru tigarile electronice, cu exceptia tutunului si a mentolului, in contextul inmultirii cazurilor de imbolnaviri si chiar decese asociate utilizarii tigarilor electronice ("vaping"), relateaza DPA.

''Vapingul este periculos, punct'', a declarat Cuomo. ''Ii face pe tineri sa devina dependenti de nicotina de la o varsta frageda'', a spus el.

Guvernatorul a criticat aromele populare, precum cea de guma de mestecat sau de vata de zahar.

''Acestea sunt in mod evident orientate catre tineri si creeaza dependenta'', a adaugat Cuomo, noteaza Agerpres.

Comisarul pentru sanatate doctor Howard Zucker va sustine la inceputul acestei saptamani o intrevedere de urgenta cu un consiliu special pe probleme de sanatate urmand ca ulterior sa fie emisa interdictia in acest stat, a precizat Cuomo. Interdictia va intra in vigoare de la data de 4 octombrie, a anuntat Beth Garvey, care detine functia de consilier al guvernatorului.

Dupa intrarea in vigoare a interdictiei, Departamentul de Sanatate va aloca o perioada de doua saptamani pentru atentionarea comerciantilor inainte de aplicarea sanctiunilor.

Anuntul vine dupa ce presedintele american Donald Trump a declarat ca administratia sa are in vedere o interdictie similara.

Cuomo a declarat insa ca nu doreste sa se bazeze pe autoritatile federale. ''Nu am de gand sa astept guvernul federal'', a spus el.

Miliardarul si fostul primar al New York-ului, Michael Bloomberg, a anuntat saptamana trecuta o campanie in valoare de 160 de milioane de dolari pentru interzicerea tigarilor electronice cu arome in Statele Unite, dupa moartea a cel putin cinci persoane care au utilizat astfel de dispozitive. ''Este o criza sanitara urgenta si companiile producatoare de tutun sunt cauza'', a afirmat acest militant anti-tabac, care a interzis fumatul in restaurantele si barurile din New York la inceputul anilor 2000 pe cand era primar al orasului. Denuntand lipsa de actiune a Administratiei pentru Alimente si Medicamente din SUA, el a spus ca aceasta campanie, care beneficiaza de 160 de milioane de dolari pe parcursul a trei ani, va avea drept scop initial sa interzica, in 'cel putin 20 de orase si state americane', tigarile electronice cu arome, deosebit de populare in randul adolescentilor.

Presedintele Comisiei de Sanatate a Consiliului Municipal al orasului New York, Mark Levine, a cerut marti metropolei americane sa 'interzica tigarile electronice cu arome', vorbind despre o 'epidemie' in randul elevilor de liceu si despre o 'amenintare majora' pentru elevii de colegiu.

Autoritatile sanitare americane au anuntat la inceputul acestei luni ca cel putin cinci persoane au murit dupa ce au folosit tigari electronice in Statele Unite si ca numarul pacientilor care sufera de dificultati de respiratie severe s-a dublat, ajungand la 450 la nivelul intregii tari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri