Credeai ca admiterea la facultate este cel mai important hop de care trebuie sa treci, dar, odata ce te-ai vazut pe lista candidatilor admisi, ti-ai dat seama ca greul de abia acum incepe? Nu e cazul sa iti faci prea multe griji in privinta viitorului tau. Chiar daca ideea de a fi departe de familie si de prietenii din copilarie te sperie, afla ca te vei descurca si te vei obisnui cu noul stil de viata, iar teama pe care o simti la acest nou inceput de drum va ramane curand doar o amintire.

E adevarat ca viata de liceu si cea de facultate difera semnificativ in multe moduri, iar trecerea de la clasa a XII-a la statutul de „boboc“ ar putea fi una dificila, de aceea este important sa fii pregatit pentru noi experiente si, desi este recomandat sa traiesti din plin clipa prezenta, la fel de important este sa fii pregatit pentru ce te asteapta.

Iata cateva ponturi care te pot ajuta sa te pregatesti pentru viata de student.

1. Gaseste un loc unde sa locuiesti

Chiar daca vei fi un student model si vei participa la toate cursurile, ceea ce inseamna ca vei petrece foarte putin timp in noua ta locuinta, este important ca atunci cand ajungi „acasa“, dupa o zi obositoare, sa te simti confortabil si sa reusesti sa te odihnesti. Unul dintre primii pasi pe care ar trebui sa ii faci odata ce ai fost admis la facultatea la care iti doreai este sa iti gasesti un loc unde sa stai. Poti sa locuiesti intr-un apartament inchiriat impreuna cu alti prieteni ori colegi sau poti alege varianta caminelor de stat, insa aici locurile sunt destul de putine, iar sansele sa obtii un loc nu sunt atat de mari. Insa, daca vrei sa traiesti experienta studenteasca din plin si iti doresti neaparat sa petreci primul an de facultate intr-un camin, le poti alege pe cele private. Da o cautare pe Google dupa camine studentesti private Bucuresti si alege cea mai buna optiune pentru tine.

2. Invata sa gatesti

Inca mai ai timp sa inveti sa gatesti inainte de a-ti face bagajul pentru a pleca la facultate. Poate iti este greu sa crezi acum ca aceasta aptitudine ti-ar putea fi de folos in urmatorii ani, mai ales daca parintii ti-au spus deja ca iti vor trimite, frecvent, pachete de acasa, insa ai putea fi surprins de cat de utila este o astfel de indemanare. Gustarile rapide, semipreparate, ori mersul la restaurant nu sunt cele mai bune solutii nici pentru sanatatea ta, dar nici pentru bugetul tau, asa ca sa inveti sa gatesti este unul dintre cele mai bune moduri de a-ti petrece ultima parte a vacantei.

3. Imprieteneste-te cu colegii

Viata de student fara prieteni nu e chiar atat de incantatoare, de aceea este esential sa te imprietenesti cu noii tai colegi dinainte de a incepe anul universitar. Foloseste-te de social media pentru a intra in legatura cu cei cu care vei petrece cea mai mare parte a timpului in urmatoarea perioada. Daca inca nu exista un grup de discutii pe Facebook, preia tu initiativa si gaseste, astfel, oamenii cu care vei avea aceleasi cursuri si seminarii si incearca sa te imprietenesti cu ei, sa descoperi care le sunt pasiunile si daca aveti lucruri in comun.

Chiar daca incepe o perioada noua pentru tine, in care crezi ca vei avea multe dificultati de intampinat, incearca sa privesti partea pozitiva a situatiei. Asadar, ia-o de la capat cu forte proaspete, adopta mentalitatea potrivita si priveste imaginea de ansamblu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri