Belgia, Germania si Franta sunt destinatii de vacanta care atrag vizitatori din toate colturile lumii in orice perioada a anului. Daca le-ai vizitat deja in concediul de vara, merita sa iti planifici o vacanta si spre finalul anului, atunci cand marile orase se transforma cu ocazia sarbatorilor de iarna. Poti sa profiti de targurile de Craciun care se organizeaza in Europa si sa pui la cale un road trip, impreuna cu prietenii.

Incepand cu luna noiembrie, marile orase europene se pregatesc pentru sarbatorile de iarna, insa spiritul Craciuniul se simte deja si in orasele mai mici, care fac concurenta serioasa marilor centre urbane. Daca iti surade ideea de a pleca intr-un road trip in luna decembrie, iata ce destinatii turistice nu trebuie sa ratezi.

Munchen, Germania

Targul de Craciun din Munchen, Munchner Christkindlmarkt, incepe in noiembrie, imediat dupa Ziua Recunostintei a americanilor. Evenimentul a devenit deja o traditie in Munchen, un oras superb, in care arhitectura bavareza straluceste sub decoratiunile si luminitele de Craciun, scrie travelawaits.com.

Bradul de Craciun care domina Piata Marienplatz din Munchen, tarabele cu bunatati pregatite de localnici, vinul fiert si colindele, toate creeaza un decor de poveste care va incalzi chiar si inimile celor care se lasa greu impresionati de spectacolul Craciunului.

Koln, Germania

In Koln se organizeaza unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa. In Piata centrala din Koln, Weihnachtsmarkt Am Kolner Dom, turistii vor avea parte de o experienta completa, pentru ca de la an la an, organizatorii au invatat cu ce sa isi mai surprinda vizitatorii. Pe langa decoratiunile de Craciun, ciocolata calda, produse de patiserie, turistii pot gusta din mancaruri pregatite cu produse locale.

Un avantaj al targului de Craciun din Koln este faptul ca se afla foarte aproape de zona comerciala a orasului, Neumarkt, foarte cautata de vizitatorii straini.

Targul de Craciun din Koln se deschide spre finalul lunii noiembrie, iar festivitatile tin pana de Craciun.

Monschau, Germania

Monschau este o destinatie mai putin cunoscuta din Germania, insa asta nu o face mai putin atractiva. Din contra. Turistii sunt absolut incantati de farmecul bavarez al localitatii, atipica datorita caselor albe construite de-a lungul unui rau destul de vijelios.

Centrul orasului nu se compara cu zonele centrale din Koln sau Munchen, insa asta nu inseamna ca targul de Craciun din Monschau este mai putin plin de viata. Orasul este decorat cu brazi de Craciun si luminite viu colorate, care se reflecta noaptea in apele rapizi ale raului.

Ghent, Belgia

In perioada sarbatorilor de iarna, principala strada din Ghent este amenajata cu peste 150 de cabane din lemn care vand de la suveniruri, la dulciuri si bauturi calde. Insa cele mai multe standuri vand unul dintre cele mai exportate produse belgiene, berea.

Iarna, chiar si castelul din Ghent, situat foarte aproape de centrul orasului, este decorat de sarbatoare. In perioada Craciunului, subsolul castelului este transformat intr-o mica berarie, unde bautura este servita intr-un decor medieval.

Turistii care vor sa se bucure de panorama orasului, pot vizita catedrala gotica Sfantul Bavo, iar din turnul inalt de aproape 90 de metri, care este deschis pentru vizitatori, se poate admira intregul oras.

Targul de Craciun din Ghent este deschis din noiembrie pana la final de decembrie.

Bruxelles, Belgia

O plimbare prin Bruxelles, de Craciun, e ca si cand te-ai putea transporta inapoi in timp, in epoca medievala. Targul de Craciun din Bruxelles este inedit prin faptul ca ocupa tot orasul, nu doar centrul vechi, asa cum se intampla in majoritatea capitalelor europene. Prin tot orasul sunt puse panouri care le indica turistilor pe unde sa se aventureze, astfel incat sa nu rateze nicio distractie sau o degustare dulce. Desertul pe care turistii care ajung de Craciun, in Bruxelles, nu-l rateaza sunt vafele si vinul fiert.

Targul de Craciun din Bruxelles se deschide in noiembrie si sta deschis pana in ianuarie.

Paris, Franta

Nu exista loc mai potrivit pentru finalul road trip-ului european de Craciun decat orasului luminilor. In Paris, sarbatorile de iarna au un farmec cu totul si cu totul special. Cu tot spectacolul de lumini care nu se opreste indiferent de perioada de an, Parisul pare ca sarbatoreste mereu cate ceva. Insa orasului capata o alta dimensiune in preajma Craciunului.

In Paris, exista cate un targ de Craciun in apropierea fiecarui obiectiv turistic important, Turnul Eiffel, Muzeul Louvre, Champs-Elysees, Bazilica Sacre-Coeur. Insa nici zonele mai marginase ale orasului (Montmartre, de exemplu) nu trebuie evitate, chiar daca acolo nu se organizeaza in mod traditional niciun un targ de Craciun.

Targurile de Craciun din Paris se deschis la sfarsitul lunii noiembrie si se inchid la inceputul lunii ianuarie.

Citeste si: Care este, de fapt, cel mai vechi targ de Craciun din Europa? Multi ar raspunde Viena, insa nu e asa!

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri