Conde Nast Traveler, una dintre cele mai cunoscute reviste de calatorii din lume, a publicat clasamentul anual al celor mai bune destinatii de vacanta, realizat cu ajutorul cititorilor. In jur de 600.000 de cititori au ales dintr-o lista de 10.000 de hoteluri, statiuni si spa-uri din intreaga lume. Iata topul celor mai bune destinatii de vacanta, din care te poti inspira pentru urmatorul concediu.

Cele mai populare vacante in 2019, votate de cititorii Conde Nast Traveler, au fost circuitele de tip safari in Africa, insulele din Maldive si circuitele la castelele medievale din Irlanda, scrie businessinsider.com.

1. Sirikoi Lodge, Kenya

Foto: Shutterstock.com

Statiunea Sirikoi Lodge a fost construita de doi soti pasionati de natura si care au initiat mai multe proiecte de conservare a mediului inconjurator. Statiunea poate gazdui maxim 18 turisti, iar cei 68 de angajati sunt permanent la dispozitia lor pentru activitati diverse, de la plimbari prin parcul semi-salbatic, la excursii cu elicopterul si pana la cine private.

2. L'Horizon Resort & Spa, California

Statiunea are 25 de bungalow-uri, construite astfel incat turistii sa se simta ca intr-o locuinta privata. Proprietarea a fost construita in 1952 de catre un producator de la Hollywood, care avea nevoie de un spatiu in care sa se retraga in timpul liber. Printre cei mai celebri oaspeti ai statiunii s-au aflat Marilyn Monroe si Ronald Reagan.

In 2015, statiunea a fost reamenajata, iar acum este un loc luxos, care isi surprinde de fiecare data clientii cu pretentii. L'Horizon Resort & Spa este singura statiune din Statele Unite ale Americii care se afla in topul realizat de Conde Nast Traveler.

O noapte in L'Horizon Resort & Spa costa 410 dolari.

3. Camping Chindeni, Zambia

Chindeni este un alt loc ideal pentru cei care vor sa fuga de agitatia urbana si sa se relaxeze in mijlocul naturii. Statiunea a fost construita la scara mica (poate gazdui doar 8 turisti) tocmai pentru a le oferi toate conditiile unei vacante linistite. Statiunea functioneaza cu energie solara si este deshisa intre lunile mai si decembrie.

4. InterContinental Danang Sun Resort, Vietnam

Foto: Shutterstock.com

Aceasta proprietate este construita intr-o rezervatie naturala si are deschidere spre plaja. Foarte aproape de ea se afla mai multe situri incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Turistii au acces la o plaja privata lunga de aproape un kilometru si la o gama diversa de tratamente spa.

O noapte de cazare costa 389 de dolari.

5. Adare Manor, Irlanda

La doar doua ore de mers cu masina de Dublin se afla proprietatea Adare Manor, in mijlocul careia se ridica un impresionant castel, transformat acum in hotel. Imobilul este inconjurat de patru kilometri patrati de spatiu verde.

Piesa de rezistenta a statiunii este restaurantul cu o stea Michelin, care vin acolo pentru o experienta gastronomica de neuitat.

6. Camping Richard's River, Kenya

Proprietatea se afla in Parcul National Masai Mara si a fost construita de un cuplu, ca un refugiu pentru cei care vor sa-ti petreaca vacantele in natura. Campingul are sapte corturi care ofera turistilor toate conditiile unui sejur confortabil. Locul are o capacitate de 16 locuri.

Proprietatea a fost mobilata si decorata de catre cei doi soti, cu obiecte adunate in calatoriile lor.

Pentru turisti, se organizeaza tururi cu masina prin parcul national si zboruri cu balonul cu aer cald.

7. Castelul Dromoland, Irlanda

Foto: Shutterstock.com

Castelul Dromoland a fost construit in secolul XVI si transformat in statiune in anii 1960. Cele mai populare activitati sunt demonstratiile de vanatoare cu soimii, calaritul si trasul cu arcul. Turistii se pot rasfata in spa-urile din statiune.

O noapte de cazare costa 275 de dolari.

8. Ferma Deplar, Islanda

O destinatie de vacanta ceva mai izolata se afla in Islanda, la o fosta ferma de oi, transformata intr-o unitate de cazare pentru turistii care vor sa aiba parte de o experienta unica in mijlocul naturii. Ferma are o capacitate de doar 13 locuri. Cele mai populare activitati sunt pescuitul si heli-schiul (schi descendent la care se ajunge cu elicopterul).

Tariful pentru o noapte de cazare incepe de la 2.612 dolari.

9. Insula privata Naladhu, Maldive

Foto: Shutterstock.com

Pe aceasta proprietate privata se afla 20 de case, fiecare cu propria piscina. Clientii au la dispozitie un majordom 24/7, acces la cele mai bune tratamente spa.

Tariful pentru o noapte de cazare costa in jur de 950 de dolari.

10. Caping andBeyond Nxabega Okavango, Botswana

Statiunea se afla intr-un parc natural, intr-un decor autentic. Spatiile de cazare sunt niste corturi special amenajate astfel incat turistii sa aiba parte de toate facilitatile. In fata fiecarui cort se afla o veranda, pe care turistii pot admira in fiecare zi rasaritul si apusul.

O noapte de cazare costa 835 de dolari.

Citeste si: Tendinte in turism: TOP 5 cele mai frumoase destinatii de vacanta eco-friendly

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri