Definiția dată de UNESCO, care a catalogat acupunctura ca „moștenire intangibilă a umanității” în 2010, este foarte reprezentativă pentru ceea ce este cu adevărat acupunctura tradițională: „Acupunctura tradițională formează o artă terapeutică care își elaborează raționamentul și diagnosticul terapeutic pe o viziune energetică taoistă a Omului și a Universului."

Cuvântul “acupunctură” a fost inventat de iezuiți în secolul al XVI-lea, când au descoperit medicina chineză. Numele adevărat este Zhen Jiu, care înseamnă arta acelor metalice și a moxibustiei. Există două cuvinte importante în definiția Unesco: sunt artă și taoist.

Acupunctura este o artă terapeutică, iar asta înseamnă că, chiar dacă toți acupuncturii tradiționali sunt instruiți pe aceeași baza, modul de exersare va fi specific fiecăruia. Taoismul, care este un mod de viață, cum spun înșiși taoisti, este fundamentul acupuncturii tradiționale. Această filozofie este fundamentul principiilor energeticii tradiționale chinezești și acupuncturii. Tao ne invită să trăim în armonie cu lumea din jurul nostru. Boala apare atunci când există un dezechilibru între energiile interne ale omului și energiile externe din jurul său, între Yin și Yang. Simptomul care îl caracterizează este semnalul de alarmă trimis de noi, de corpul nostru, atunci când aceste energii nu sunt în bună funcționare.

Rolul acupuncturistului tradițional este de a-și susține pacienții pe calea către echilibru. Pentru aceasta, el folosește ace pentru a acționa asupra meridianelor și a organelor corespunzătoare, precum moxa, ventuzele, dar, de asemenea, el va va oferi sfaturi despre stilul dvs. de viață și dietă.

Beneficiile unui tratament acupunctura!

1. Acupunctura pentru pierderea în greutate
Acupunctura nu are nicio acțiune asupra pierderii în greutate, în sine, nu este potrivită pentru dismetabolism. Pe de altă parte însă, stabilește energia internă în mișcare în conformitate cu energiile externe și stimulează circulația în meridiane, promovând astfel bună funcționare a organelor.

2. Acupunctura pentru stres
Foarte eficientă în multe probleme emoționale legate de stres: anxietate, somn, griji, tristețe ... Acupunctura ajută la reechilibrarea emoțiilor și a minții.

3. Acupunctura pentru a renunța la fumat
În măsură în care persoană arată o adevărată determinare și este pregătită pentru a renunta la fumat, acupunctura și, în special, auriculoterapia este foarte eficientă pentru a opri fumatul. În cazul țigaretelor, rolul acupuncturistului va fi descoperi vidul de energie care a determinat persoană să aibă nevoie să pună acel foc în plămâni.

4. Acupunctura pentru a combate durerea și migrenele
Este deosebit de eficientă pentru problemele locomotorii, tendinite, artrite, precum și pentru migrene.
Acupunctura tradițională este pentru oricine dorește să-și recapete echilibrul energetic pe care l-ar fi putut pierde în timpul episoadelor bolnave sau traumatice. Trebuie reținut faptul că, în niciun caz, nu poate fi un înlocuitor al tratamentului medical.

5. Principiul acupuncturii
Practica acupuncturii tradiționale urmărește două obiective fundamentale: menține energia vitală (Yuann Qi) în vederea prevenirii și armonizează terenul sau dezechilibrul energetic care poate veni din cauze: sistemice, emoționale sau de mediu.

Bazată pe aceste principii diferite, acupunctura tradițională diferă de medicină tradițională chineză practicată astăzi.
Evoluția medicinei chineze a avut loc pe o perioada foarte lungă de timp. Mai întâi masajul (Tuina), apoi farmacopeea, artă de a trăi bine (mâncare și Qi Gong) și descoperirea forțelor active celeste și terestre la Om (Acupunctură). Toate acestea au fost grupate sub termenul MTC.
După perioada dictaturii Mao, acupunctura pierduse această aura de comunicare umană între Cer și Pământ. Rămânea doar o anumită standardizare a tratamentelor, recurgerea la protocoale punctuale și raționamente modelate pe baza de plante chinezești. Acupunctura tradițională și-a păstrat însă esența spirituală, simbolică și holistică. Se bazează pe o viziune personalizată și individualizată. Orice dezechilibru, durere, disfuncție este plasat în cadrul general și în povestea vieții. Acupunctura tradițională vizează în esență înțelegerea mecanismelor profunde care sunt la locul de muncă, la originea dezechilibrului persoanei.
Orice acupuncturist tradițional știe că restabilirea echilibrului energetic intern nu este suficientă și că este esențial că omul să se reconecteze la mediul sau și la mișcările universului din care este receptacul.

Pentru că, dacă există dezechilibru și blocare internă a energiilor, se datorează faptului că această relație a Omului cu ceea ce îl înconjoară (ciclurile circadiene și sezoniere, energiile climatice celeste, planetele etc.) va fi, la un moment dat, ruptă.

Teoria lui Kan Tche, cheie esențială și instrument esențial al acupuncturii antice și tradiționale, ține cont de aceste mișcări (lunile, planetele, cele opt vânturi) și face posibilă integrarea, în tratament, a punctelor care sunt senzori reali ai acestor energii.

Prin urmare, acupunctura tradițională pare a fi perfect complementară medicinei occidentale: una se concentrează asupra individului, istoricul personal, unicitatea și vitalitatea să, cealaltă pe boală și o abordare standardizată pentru a-l trata, valabil pentru cel mai mare număr de persoane.

Cum are loc o sesiune cu acupuncturistul?

După mai multe întrebări generale care vizează cunoașterea persoanei, profilul energetic al acesteia, motivele solicitării și problemele de sănătate cunoscute până în prezent, vine momentul diagnosticării energetice, precum și luarea pulsurilor chinezești, pentru a asigura echilibrul energetic. O prima sesiune de acupunctură cu ace încheie această recenzie.
Frecvența ședințelor este, de asemenea, variabilă în funcție de vârstă și dacă tulburările energetice sunt cronice sau acute: cu cât problema a fost mai lungă, cu atât va fi necesar să inmutiti ședințele și să dureze.
Acupunctura tradițională este practicată de terapeuți instruiți în conformitate cu textele antice. Acupuncturii tradiționali de astăzi împărtășesc o viziune comună asupra spiritului și practicilor moștenite de la medicii antici chinezi; această linie le-a ajuns printr-o transmisie de la profesor la student transmis de precursorii acupuncturii.
Aceștia sunt medici, cu condiția să exerseze în conformitate cu fundamentele expuse mai sus. Pe site-ul acupuncturabucuresti.ro veți găși medici valoroși, autorizați, precum dr. Corneliu Moldovan, Doctor în Medicină, Directorul Institutului Național de Medicină Complementar - Alternativă și Acupunctură București, Președintele Societății Române de Acupunctură, București. Intrați pe site pentru a află mai multe informații!

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri