3 Iulie 2020

Muzeul Național Cotroceni organizează patru tabere de vară, în cadrul proiectului "Cotroceni summer school"



Muzeul Național Cotroceni organizează, în perioada 6 - 31 iulie 2020, atelierele de artă și muzeologie din cadrul "Cotroceni Summer School", un proiect desfășurat în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities, cu sprijinul EximBank și Banca Transilvania și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Cotroceni Summer School își propune crearea unui cadru în care copiii vor descoperi patrimoniul Muzeului Național Cotroceni, dezvoltându-și potențialul și creativitatea. Atelierele sunt construite sub forma unei tabere de vară, prin intermediul căreia participanții vor experimenta meseriile de bază dintr-un muzeu: muzeograf, restaurator, curator, ghid.

Atelierele se vor desfășura conform următorului program:

  • 6-10 iulie - atelierul de curatoriat
  • 13-17 iulie - atelierul de cercetare istorică
  • 20-24 iulie - atelierul de restaurare
  • 27-31 iulie - atelierul de ghidaj

"Proiectul a fost conceput pornind de la ideea de a împărtăși copiilor importanța patrimoniului cultural și de a le face cunoscute activitățile care stau la baza protejării și promovării acestuia. Scopul proiectului este de a promova educația și prin intermediul patrimoniului Muzeului Național Cotroceni, prin experimentare directă. Copiii vor putea descoperi astfel obiectele din muzeu, cu sprijinul specialiștilor care au grijă de patrimoniul actual. Atelierele vor pune un accent deosebit și pe impactul pe care regina Maria l-a avut asupra acestei locații”, a declarat Liviu Jicman, director general al Muzeului Național Cotroceni.

Proiectul pilot urmărește dezvoltarea unor ateliere de educație non-formală care vor putea deveni parte integrantă din oferta Muzeului Național Cotroceni în legătură cu educația privind patrimoniul cultural.

Muzeul Național Cotroceni a fost înființat în decembrie 1991 și ocupă aripa veche a palatului, fosta reședința domnească și regală. Deține peste 20.000 de piese din cele mai diverse domenii: artă plastică, artă decorativă, istorie, carte veche și documente și acte oficiale, numismatică, arheologie.

Palatul Cotroceni este una dintre cele mai importante clădiri din România, aici luându-se decizii cruciale pentru istoria țării, cum ar fi, de pildă, intrarea României în Primul Război Mondial, discutată în cadrul Cosiliului de Coroană din anul 1916.



Citeste si