Bătrânețea este perioada în care corpul uman se degradează motiv pentru care persoanele vârstnice trebuie supraveghiate cât mai mult posibil. Ajunse la bătrânețe, persoanele au nevoie de ajutor pentru a realiza anumite activități pe care în perioada de dinaintea instalării bătrâneții le realizau singure.

Din păcate, nu toate persoanele vârstnice pot fi supraveghiate de către copii, nepoți sau alte rude, motiv pentru care aceste persoane trebuie să caute o soluție pentru a putea trăi perioada bătrâneții în cele mai bune condiții. Apelarea la serviciile oferite de către un cămin pentru bătrâni este singura soluție pe care o au la dispoziție persoanele vârstnice care nu pot beneficia de ajutorul rudelor, sau care nu doresc să apeleze la rude pentru ajutor.

Căminul pentru bătrâni înseamnă acasă pentru foarte multe persoane vârstnice

Marea majoritate a persoanelor care ajung la bătrânețe devin vulnerabile din toate punctele de vedere motiv pentru care aceste persoane au nevoie de un loc pe care să îl numească acasă și în cadrul căruia să fie tratați exact ca acasă. Căminul pentru bătrâni este pentru multe persoane vârstnice locul în care se simt acasă și locul în care sunt tratați cu foarte mult respect, atașament, empatie și voie bună. Este singurul loc care le oferă siguranța necesară pentru a se putea bucura de perioada bătrâneții. Pentru că nu toate căminele pentru bătrâni oferă toate condițiile de care au nevoie persoanele vârstnice trebuie ca selecția căminului pentru bătrâni să nu fie făcută superficial ci trebuie realizată cu foarte mare atenție. Multe dintre persoanele vârstnice sunt vulnerabile și din punct de vedere psihologic motiv pentru care acestea nu trebuie să locuiască într-un cămin pentru bătrâni care ar putea accentua vulnerabilitatea psihologică. Un cămin pentru bătrâni care să poată fi numit acasă trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

  • Condițiile de cazare trebuie să fie de cea mai bună calitate. Curățenia dar și toate dotările de care are nevoie o persoană vârstnică nu trebuie să lipsească dintr-un cămin pentru bătrâni care dorește să fie utilizat de un număr mare de persoane vârstnice.
  • Personalul care lucrează în cadrul căminului trebuie să fie un personal specializat, cu experiență în lucrul cu persoanele vârstnice, care știe să ofere respect și empatie și care se comportă cu persoanele vârstnice exact la fel cum se comportă și cu rudele.
  • Pentru că persoanele vârstnice au foarte mult timp liber este necesar ca acesta să fie umplut cu fel de fel de activități. Așadar, căminul pentru bătrâni ideal trebuie să ofere posibilitatea efectuării unui număr cât mai mare de activități atât în mediul exterior cât și în cel interior.
  • Mâncarea trebuie să fie bună, diversificată și să conțină toate vitaminele și mineralele de care au nevoie persoanele vârstnice. Pentru că o dată cu înaintarea în vârstă sistemul imunitar scade este necesară consumarea alimentelor care conțin un nivel cât mai ridicat de vitamine și minerale.

De 6 ani de zile, Senior Center este acasă pentru un număr mare de persoane vârstnice

Din anul 2014, anul în care s-a înfințat primul cămin pentru bătrâni Senio Center, un număr mare de seniori au numit acasă căminul pentru bătrâni Senior Center. Această situație se datoreaza profesionalismului dovedit atât de către persoanele care gestionează aceste camine batrani cât și personalului care zi de zi lucrează în cadrul acestora. În momentul în care căminele pentru bătrâni Senior Center au fost construite nu au fost gândite ca niște cămine pentru bătrâni ci ca locuințe pentru bătrâni motiv pentru care aceste cămine pentru bătrâni oferă tot ceea ce are nevoie o persoană pentru a considera acasă o astfel de locație. Serviciile oferite de către aceste cămine pentru bătrâni sunt următoarele:

  • Cazare.
  • Asigurarea și servirea mesei.
  • Medic specialist geriatru.
  • Asistent medical.
  • Infirmerie non stop.
  • Igienă personală.
  • Curățenie și menaj.
  • Kinetoterapie.
  • Bibleotecă.
  • Transport pacienți.
  • Piscină.
  • Spălătorie și curătătorie.

Pe lângă serviciile și condițiile premium oferite de către căminele pentru bătrâni Senior Center, aceste locații mai oferă ceva foarte important și anume personal specializat în lucrul cu persoanele vârstnice. Este foarte important acest detaliu pentru că persoanele vârstnice sunt persoane care au nevoi diferite față de persoanele tinere. Având ăn vedere acest aspect este necesar ca persoanele vârstnice să fie tratate cu mult mai multă atenție și răbdare. De asemenea suportul psihologic pe care îl primesc persoanele vârstnice este un alt aspect foarte important care face ca Senior Center să fie acasă pentru un număr mare de persoane vârstnice. O parte dintre aceste persoane nu sunt foarte bine din punct de vedere psihologic pentru că procesul de îmbătrânire prin care au trecut ia făcut să se simtă vulnerabili din punct de vedere psihologic. Personalul specializat din cadrul căminelor pentru bătrâni Senior Center va lucra intens pentru a menține ridicat moralul persoanelor care trăiesc în aceste cămine pentru bătrâni.

Concluzii

Din momentul apariției căminului pentru bătrâni Senior Center tot ceea ce știam despre modul în care trebuie să arate un cămin pentru bătrâni s-a schimbat radical. De ce? Pentru că Senior Center a dovedit că se poate și altfel! Se pot oferi servicii premium și persoanelor vârstnice care au nevoie de un loc pe care să îl numească acasă. Chiar dacă persoanele vârstnice nu mai sunt active din multe puncte de vedere acest lucru nu înseamnă că acestea nu trebuie să fie tratate cu respect și oferite toate condițiile de care aceste persoane au nevoie. Dimpotrivă! Fiecare dintre noi trebuie să fie atent la persoanele vârstnice din jurul fiecăruia pentru că orice om merită să fie tratat cu respect indiferent de situație.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri