7 August 2020

TOP plaje izolate în Grecia



Cu sau fără testare Covid și înfruntând aglomerația din singurul punct de frontieră deschis, Grecia rămâne una dintre stațiunile preferate de români. Halkidiki, Thassos, Paralia Katerinis sau Corfu sunt printre principalele puncte de petrecere a vacanței turiștilor români. Dar pentru cei care caută o oază de liniște, iată câteva stațiuni mai retrase din Grecia, numai bune de rezervat un sejur.

Vasiliki - Lefkada

Vasiliki este un oraș în Grecia în prefectura Lefkada. Îmbinând multitudinea spațiilor verzi cu plaja și briza mării, Vasiliki este una dinte stațiunile în care poți petrece o vacanță departe de zumzetul orașului.

În cazul în care vreți să vizitați mai mult din Lefkada, aceasta poate fi accesată fără utilizarea unui feribot. În plus, stațiunea este cunoscută și pentru multiplele posibilități ale sporturilor acvatice.

Sursa Foto: vasiliki.eu


Paros - Arhipelagul Cicladelor

Paros se găsește în Arhipelagul Cicladelor din Marea Egee. Este o insulă cu plaje însorite, în care viata tradițională grecească se combină cu atmosfera cosmopolită a turismului internațional.

Și Paros este cunoscută pentru posibilitatea de a face surfing. Ba mai mult, competițiile internaționale de windsurfing au loc în Paros, pe timpul verii. De asemenea, în Paros se organizează excursii în insulele nelocuite din Marea Egee, unde pot fi observate epavele grecești, dar și unde pot fi făcute scufundări.

Sursa Foto: www.greeka.com


Amorgos - Arhipelagul Cicladelor

Amorgos este insula cea mai estică a grupului insular Ciclade și cea mai apropiată insulă a grupului insular Dodecanese vecin în Grecia. Apele care înconjoară insula sunt cele care au dat numele filmului lui Luc Besson, The Big Blue.

Plajele din Amorgos sunt pe gustul fiecăruia, fie cu nisip fin, fie cu pietricele, fie stâncoase. În plus, în Amorgos turiștii pot găsi și plaje private, unde se pot bucura de și mai multă liniște.

Sursa Foto: amorgos.gr


Platamonas - Riviera Olimpului

Platamonas este un oraș și o stațiune turistică la malul Mării Egee în districtul Pieria, Macedonia Centrală, Grecia. Platamonas are o populație permanentă de aproape 2.000 de locuitori.

Platamonas este considerată ca fiind una dintre destinațiile turistice cele mai semnificative din Pieria. Conform legendei numele său provine fie de la copacii platan fie de la plajele largi de nisip, ambele putând fi găsite în zonele din jurul oraşului. Reperul său cel mai cunoscut este Castelul Venetian de la Platamonas.

Sursa Foto: Shutterstock


Icaria - Samos

Icaria, de asemenea, scrisă Ikaria, este o insulă greacă din Marea Egee, la 10 mile nautice sud-vest de Samos. Conform tradiției, acesta își derivă numele de la Icarus, fiul lui Dedalus în mitologia greacă, despre care se credea că a căzut în mare în apropiere.

Icaria este considerată printre cele mai curate locuri din lume. În plus, este bine de știut că plajele cu nisip din Icaria se găsesc, predominant, în partea de nord a insulei. Susul Icariei reunește plajele cu pietricele.

Sursa Foto: Shutterstock




Citeste si