Un bărbat scoate la licitație 28 de sticle de whisky primite cadou. Vrea să își cumpere o casă

Un bărbat care a primit în fiecare an de la tatăl său câte o sticlă de whisky vechi de 18 ani, cadou de ziua lui, vinde acum colecția pentru a-și cumpăra o casă, relatează BBC.

Matthew Robson, din Taunton, Marea Britanie, s-a născut în 1992. De atunci, tatăl său, Pete, a cheltuit aproximativ 5.000 de lire sterline (5.600 de euro) pe 28 de sticle de Macallan single malt, scrie Digi24.

Colecția valorează acum peste 40.000 de lire sterline (45.000 de euro) și a fost scoasă la vânzare.

Tânărul spune că probabil o sticlă de whisky nu a fost chiar cel mai bun cadou pentru un băiețel, dar adaugă că a primit „instrucțiuni stricte să nu le deschidă niciodată”. A respectat acest lucru, iar colecția sa a devenit cu timpul foarte valoroasă.

Tatăl său, Pete, povestește că prima sticlă de whisky, produs în 1974, a fost cumpărată pentru a sărbători nașterea lui Matthew.

Citeste si:
Cadouri de lux pentru angajatii primariei unei localitati sarace
Cadouri de lux pentru...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

„M-am gândit că ar fi interesant dacă aș cumpăra una în fiecare an și el va ajunge să aibă 18 sticle de whisky în vârstă de 18 ani atunci când va împlini 18 ani”, a spus el.

„Nu a fost singurul cadou pe care l-a primit de la noi. Dar scopul era să fie un cadou unic și am fost inspirat că am păstrat tradiția”, adaugă el.

Între timp, sticlele de Macallan au devenit obiecte de colecție, iar Matthew speră să le vândă cu 40.000 de lire sterline și să folosească banii ca avans pentru a-și cumpăra o casă.

„Valoarea lui Macallan a crescut masiv în ultimii 5-10 ani. Iar faptul că sunt într-o colecție atât de mare le crește valoarea”, spune brokerul Mark Littler, însărcinat să vândă colecția.

Citeste si:
Doi pescari au salvat de la înec un bărbat, crezând că au prins un...
Doi pescari din Arad au...

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri