Review restaurant George Butunoiu: Dei Frati, balada transilvană cu doi corporatiști cu chef de viață

Dei Frati e o poveste din aceea frumoasă, ca în telenovele, care mult place oamenilor. Și pe bună dreptate. Doi frați care lucrează sau care au fost într-un business de succes în IT, s-au gândit într-o zi să facă un bistrou. Și l-au făcut. Lumea a venit la ei, lumea a mâncat și lumea a zis că e bun. Vestea s-a dus, iar acum lumea zice că e cel mai bun bistrou de paste din Brașov. Și chiar și lumea care nu a fost încă acolo, dar a auzit de la altă lume, zice la fel, de s-a aflat până la București.

Frati înseamnă „frați” în italiană, și ar părea să se potrivească dacă vă imaginați că „dei” înseamnă „doi”. Dar nu e așa! Mi-au spus că numele restaurantului vine de la cel al unei crame cunoscute din Italia. Asta ca să știți dacă veți ajunge vreodată să faceți conversație de salon pe această temă. Veți impresiona audiența, cu siguranță!

Dei Frati și-a luat casă în Piața George Enescu. Cei care nu s-au plimbat încă la pas prin centrul vechi al Brașovului, își vor închipui o altă Piață a Sfatului – ca pe aceea sigur o știu, încă de la Cerbul de Aur. Poate că o văd un pic mai mică, poate un pic mai puțin pătrată, dar cu siguranță că nu-și vor imagina o străduță pietonală mică, îngustă, în care ajungi din Piața Sfatului printr-un tunel, și din care se despreunează apoi alte două străduțe minuscule. Da, pentru că așa se făceau străzile și orașele acum sute și sute de ani, când au fost construite și casele care acum au în ele bistrouri cum ar fi acesta, Next Door sau Bistro de l’Arte, și alte vreo câteva care își împart această palmă de bătrân oraș.

Dei Frati e mic, dar cu meniu mare! Adică lung. Bucătărie italiană tradițională, cu mâncărurile bine cunoscute deja privirilor și burților românești. Noi am primit o supă cu fructe de mare, destul de bună, și paste proaspete, făcute de ei. Cu spanac, dovlecei și creveți, foarte bune. Nu înecate în sos, ca o supă, așa cum e obiceiul mai peste tot în București (cel puțin), ci cu parcimonie, ca să simți gustul grâului și al aluatului, pentru că de asta vrei paste și nu altceva. Chiar și cappuccino a fost foarte bun – o altă raritate.

Citeste si:
Review restaurant George Butunoiu: Casa Ungurească
Review restaurant George...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Dar cel puțin la fel de mult ne-a plăcut de cele patru făpturi adorabile din poză. Cea cu părul creț, în special, care ne-a servit pe noi, are chef de viață, de muncă, de vorbă, de glume, de stat la poze, că s-a întors de vreo trei ori cu farfuria ca să o pozăm din nou când i s-a părut că în prima nu-i stătea un pliu de la masca cum trebuie și că în a doua cineva i-a stricat cadrul…

Citeste si:
Burger King deschide o nouă locație în Băneasa
Burger King deschide o nouă...

Prețurile sunt rezonabile, să zicem că de două ori mai mici decât la restaurantele din București care au pastele pe jumătate la fel de bune.

Da, Dei Frati e un mic bistrou italian ca în filmele de artă, în cel mai potrivit scenariu pentru așa ceva. În Brașovul cu istorie și cu poezie, în care toți se gândesc să se mute cel mai târziu la pensie, dacă nu au încă destul curaj să lase totul în urmă și să facă marele pas la care îi îndeamnă inima.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri