Fenomenul „Work From Home” este acum și cel mai probabil va rămâne pentru o lungă perioadă de timp o constantă în viața tuturor angajaților. Așa cum arată și un studiu publicat de S&P Global Market Intelligence în vara acestui an pentru piața din Statele Unite ale Americii, 67% dintre companiile americane plănuiesc să le permită pe termen lung angajaților să lucreze din propria locuință.

Această realitate îi obligă astfel pe angajați să se asigure că spațiul de lucru este suficient de bun pentru productivitate și desfășurarea activității fără probleme pe viitor. Astfel, echipamentele noi de lucru, serviciile mai bune și îmbunătățirile aduse în casă trebuie să intre acum pe lista de priorități.

O conexiune mai bună și mai stabilă la internet

Digitalizarea accelerată a activității businessurilor a născut și o nevoie suplimentară pentru angajați. Dacă până acum conexiunea la internet din locuință trebuia să fie suficient de bună pentru utilizarea laptopului, a smart TV-ului sau a consolei din motive de entertainment și relaxare, noul context a ridicat alte probleme. Conexiunea la internet trebuie să fie mai bună și mai stabilă din mai multe motive. În primul rând, pentru o familie cu două persoane active, viteza internetului din locuință trebuie să deservească fiecăruia, astfel încât call-urile video, dar și aplicațiile și soft-urile care permit munca în echipă să funcționeze fără întârziere. În plus, cum școala online a devenit o constantă pentru cei mai mulți dintre copii, cursurile pot fi foarte greu de urmărit în clipa în care semnalul este slab. Un router mai bun și un upgrade al serviciului de internet sunt astfel necesare. În cazul în care biroul se află prea departe de router, un amplificator de semnal Wi-Fi devine obligatoriu, pentru mai multă stabilitate.

Asigură o temperatură perfectă în locuință pentru mai multă productivitate

Mediul de lucru poate îmbunătăți sau afecta productivitatea zilnică extrem de mult, iar aici vorbim și despre temperatura din cameră. Cum iarna se apropie, iar munca de acasă nu se va opri, este foarte important să te asiguri că locuința ta este bine izolată în fața frigului. Încălzirea corectă a locuinței devine esențială într-un astfel de context, motiv pentru care trebuie să iei în calcul o investiție în confortul căminului tău. O soluție eficientă este să îți instalezi încalzire în pardoseală, deoarece te va ajuta să păstrezi un nivel constant al temperaturii din încăperile casei. Potrivit Cornell University din SUA, frigul poate afecta productivitatea angajaților, crescând cu până la 44 de procente riscul expunerii la greșeli. Studiul realizat în 2004 semnalează astfel o problemă extrem de importantă, dar deseori neglijată.

Pune-ți biroul într-un spațiu cu acces la lumină naturală

Lumina naturală este cel mai bun medicament pentru munca de birou – aceasta este concluzia la care un expert de la Universitatea Cornell a ajuns în urma unei cercetări realizate în 2018. Exceptându-i pe cei care preferă să lucreze noaptea, biroul ar trebui amplasat în locuință într-un spațiu deschis, în care lumina naturală poate pătrunde pe tot parcursul zilei. Potrivit studiului, lumina naturală poate duce la o scădere cu 84% a durerilor ochilor, de cap sau vederii încețoșate din cauza monitorului.

Lucrează în liniște

Capacitatea ta de a te concentra și de a fi mai productiv este direct influențată și de nivelul de zgomot constant la care ești supus. Încearcă să eviți să lucrezi într-o cameră de tranzit, deoarece atenția îți va fi distrasă în mod constant, îți va fi dificil să te concentrezi pe perioade lungi de timp, iar programul de lucru se va prelungi.

Cât de bun este scaunul de birou?

Chiar dacă lucrezi de acasă de la o simplă masă sau de la un birou spațios, scaunul pe care îți vei petrece zilnic între opt și nouă ore este foarte important. Postura greșită a corpului poate produce efecte nedorite în timp, cum ar fi dureri neplăcute de spate, și îți va reduce semnificativ capacitatea de a lucra atât de eficient pe cât îți dorești.

Mai mici sau mai mari, astfel de schimbări în mediul tău de lucru pot face diferența pe termen lung, te vei putea concentra mai bine și vei putea lucra mai eficient.

Sursa foto: Roman Samborskyi/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri