Pandemia a schimbat ordinea cu care eram obișnuiți. Cu toții avem nevoie de un nou început. Însă, pentru că timpul nu poate fi dat înapoi, ne putem mulțumi cu o mișcare inteligentă, în urma căreia să devenim și bogați. Regiunea americană Arkansas a anunțat că va oferi 10.000 de dolari celor care sunt dornici de o nouă experință. Arkansas-ul este cunoscut drept unul dintre cele mai frumoase locuri din America, nivelul de trai fiind unul foarte bun, la costuri foarte mici, potrivit Forbes.com.

Programul inițiat de Arkansas este similar celor din Italia, Oklahoma sau Vermont, care au oferit bani pentru a motiva oameni să se mute în zonele cu pricina. Decizia din Arkansas a fost luată de Consilul din regiune, care a gândit un plan pentru a atrage rezidenți.

Consiliul nu a dezvăluit câți aplicanți vor fi acceptați, însă suma pusă la bătaie depășește 1 milion de dolari. În plus față de cei 10.000 de dolari, programul implică și oferirea unei biciclete, cu ajutorul căreia noii rezidenți pot explora zona, cele 162 de mile de căi pavate și cele 322 de mile de trasee montane pentru bicicliști.

Potrivit lui Nelson Peacock, președinte și CEO al Consiliului din Arkansas, intenția programului este de a atrage tinere talente, dar și forță de muncă.

”Arkansas are cea mai rapidă creștere economică din întreaga țară, dar avem nevoie de stimuli noi în mediul de business pentru a păstra această creștere economică pentru viitor”, a declarat Peacock.

Tot el a mai spus și că, momentan, sunt peste 10.000 de locuri de muncă vacante, ce așteaptă să fie ocupate.

În același timp, Arkansas a fost nominalizat a șasea cea mai populară regiune în care merită să locuiești.

”Pandemia a deschis calea oportunităților pentru orașele mici, astfel încât să atragă cât mai multă forță de muncă”, a declarat și Richard Florida, membru în Heartland Forward.

Dacă oamenii sunt dornici de o zonă mai puțin urbanistică, de ce nu Arkansas, care are un potențial enorm de dezvoltare.

Sursa foto: www.forbes.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri