Toni vine de la Antoine, numele unui libanez simpatic, Antoine Beaini. Iar Chez Toni înseamnă La Toni, desigur. Domnul libanez Toni a fost bucătar la unul dintre primele restaurante din lumea lor care au câștigat faima în București. Apoi și-a deschis restaurantul lui în Parcul Studențesc, la complexul Pescariu Sports & Spa, unde și gătea și se ocupa de toate. Un restaurant bun, la care am fost de multe ori și despre care am scris de bine de fiecare dată.

Nu știu dacă din cauza pandemiei sau din alte pricini, dar libanezul domn bucătar Antoine Beaini a închis restaurantul de la Pescariu și s-a mutat în Calea Floreasca, în locul unui mic restaurant care nu a avut viață lungă, Ora Experience. Toni a redecorat micul salon cu bucătăria în capăt, l-a vopsit în culori mai deschise, meridionale, și a amenajat și terasa. Mi-a plăcut că are fețe de masă albe, groase, impecabile, de calitate, șervete cu monogramă.

Toni nu va inventa vreun fel nou de mâncare, după cum niciun libanez și niciun arab nu cred că o vor face prea curând. Aceleași mâncăruri de sute de ani, peste tot în lume pe unde deschid ei restaurante. Și ca rețete, și ca gust, și ca prezentare. Așa că diferența ajunge să fie făcută, cel mai adesea, de calitatea produselor și ingredientelor, nu de altceva.

Or, la aprovizionare stă foarte bine Antoine Beaini, știe ce să aleagă și de unde să aducă ce e mai bun. Tot ce am mâncat la Chez Toni a fost gustos. Humusul și tabouleh, în special, dar și o limbă cu mult sos, pe care nu o au multe restaurante libaneze.

Ceva mai puțin ne-a plăcut kafta, și asta nu pentru că nu ar ști Toni să o facă, ci pentru că s-a adaptat și el gusturilor românești și europene, unde se pune mai puțin seu de oaie și carne grasă, de ies mai uscate din această cauză.

Prețurile sunt mai măricele decât la multe alte restaurante libaneze și arabești, însă pe Toni îl costă mai mult decât pe alți libanezi să țină curățenia și albul impecabil pe mese, așa că e de înțeles.

Serviciul a fost amestecat, cu un chelner indolent, care-și ținea tot timpul mâinile încrucișate cât a stat de vorbă cu noi, și cu o chelneriță subțire foarte plăcută și naturală, făcută pentru un asemenea rol.

Cu venirea lui Chez Toni aici, s-a întărit reputația zonei de nord a Bucureștiului de gazdă pentru cele mai bune restaurante din oraș, din toate categoriile. Sper să le meargă bine, fiindcă sunt unul dintre cele mai bune restaurante libaneze de la noi.

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri