Cea mai adâncă piscină din lume, care ajunge până la 45,5 metri, destinată scafandrilor, a fost inaugurată în apropiere de Varşovia, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Numită "Deepspot", piscina conţine în special reproduceri de peşteri subacvatice şi ruine mayaşe, precum şi o mică epavă ce poate fi explorată.

Acest bazin este umplut cu 8.000 de metri cubi de apă, de peste douăzeci de ori volumul conţinut într-o piscină standard, de 25 de metri lungime.

Spre deosebire de piscinele obişnuite destinate înotului, complexul "Deepspot" este autorizat să primească vizitatori, în pofida pandemiei COVID-19 din Polonia, deoarece este considerat un centru de antrenament pentru scufundători.

Un hotel din ale cărui camere oaspeţii vor putea urmări scafandri aflaţi la o adâncime de cinci metri este în plan.

"Este cea mai adâncă piscină din lume", a declarat pentru AFP directorul "Deepspot", Michal Braszczynski, în vârstă de 47 de ani, cu ocazia deschiderii de sâmbătă.

Recordul anterior, înregistrat în Guinness World Records, adică 42 de metri, a fost stabilit de piscina "Montegrotto Terme" din Italia.

Cu toate acestea, piscina din Polonia ar trebui să fie rapid retrogradată pe locul al doilea, odată cu punerea în funcţiune, programată pentru anul viitor în Regatul Unit, a "Blue Abyss", cu adâncimea de 50 de metri.

"Aici nu există peşti frumoi sau recife de corali, aşadar nu este un substitut pentru mare, dar este într-adevăr un loc bun pentru a învăţa şi a vă antrena pentru a vă scufunda în siguranţă în adâncimile mării", a comentat Przemyslaw Kacprzak, un instructor de scufundări în vârstă de 39 de ani, care s-a numărat printre cei zece clienţi care au participat la inaugurarea "Deepspot".

"Este amuzant! Este ca o grădiniţă pentru scafandri!", a adăugat Kacprzak. Directorul centrului a precizat că această piscină "va fi folosită totodată de pompieri şi de armată. Există o mulţime de scenarii de antrenament şi pot fi testate, de asemenea, diferite echipamente".

Pentru a construi "Deepspot" a fost nevoie de aproximativ 5.000 de metri cubi de beton. Construcţia a durat doi ani şi a costat aproximativ 40 de milioane de zloţi polonezi (8,9 milioane de euro, 10,6 milioane de dolari).

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri