Au fost opt restaurante cu numele Il Calcio, la un moment dat: șase trattoria și două ristorante, adică un nivel mai sus, acestea din urmă. Și doi acționari. Care acționari s-au despărțit și și le-au împărțit frățește. Acționarul 1 (Vali Sălăgean, deduc eu, făcând o legătură inteligentă cu numele) a păstrat restaurantul din Clucerului și trattoriile din Herăstrău, Barbu Vacarescu, în baza sportivă Dinu Pescariu, și Romancierilor, și le-a schimbat puțin numele, în Il Calcio by Mr. Val.

Și cei doi și-au împărțit și domeniile de Internet: www.ilcalcio.ro pentru Acționarul I, iar www.trattoriailcalcio.com rămânând Acționarului II. Între timp, fiecare dintre cei doi a mai adăugat câte un restaurant la zestrea de despărțire: Acționarul I, cel pe care îl studiem acum, se pare că a deschis abia de câteva zile, adică în plină pandemie, Il Calcio by Mr Val Carol Park.

Il Calcio by Mr Val Herăstrău a fost tot timpul unul dintre restaurantele low profile ale Parcului Herăstrău, mai populare, pentru clasa medie. Cu mâncare mai simplă, amenajare sumară, dar și prețuri ceva mai mici decât ale faimoșilor săi vecini. Terasa mereu plină vara, însă cu clienți care nu seamănă prea mult cu cei ai restaurantelor din capătul celălalt al parcului.

Noi am ajuns după mijlocul lui noiembrie, însă destul de cald afară încât să fie deschise aproape toate terasele din oraș. Totul avea aspect neîngrijit la Il Calcio by Mr Val Herăstrău, prăfuit, cu o parte din terasa nefolosită și cu mobilierul în dezordine, fără niciun dezinfectant la îndemână.

Meniul lung, la fel ca la aproape toate restaurantele bucureștene de volum. Mâncăruri din bucătăria italiană populară, de care îmi aduceam aminte și de la celelalte trattoria Il Calcio, dar și „noutăți”, cum ar fi o secțiune de mâncare asiatică.

Noi am luat un pui Il Calcio cu sosul lor de brânză gorgonzola și ulei de trufe, la care doar cartofii la cuptor au fost buni; sosul bunicel și el, însă carnea tare și fără gust a rămas în farfurie. La fel și carnea de porc, cu același sos și cartofi, dar și cu niște sparanghel fiert până s-a terciuit (sau, foarte probabil, direct din conservă), de nemâncat acest sparanghel.

Pastele carbonara înecate în sos au fost rezonabile, însă supa gulaș de nemâncat și ea, fără nicio legătură cu ceea ce îi spunea numele.

Prețurile măricele, dacă e să le măsurăm cu alte restaurante cu nume italienești din București și cu mâncare mediocră. Însă și porțiile sunt mari la Il Calcio by Mr Val Herăstrău, așa că putem zice că rămân în marja de normalitate. Au și câteva încercări de feluri de mâncare mai sofisticate, cum ar fi niște unele cu trufe sau o supă de fructe de mare de 135 de lei, dar presupun că e un fel de încercare a mării cu degetul, nu-mi imaginez vreun client care s-ar gândi să ceară așa ceva într-un astfel de loc – și nu la portofelul lui mă gândesc, în primul rând.

Serviciul pe măsură ambianței, cu niște chelneri care se hârjoneau zgomotos în spate și care nu aveau niciun chef de clienți la ora aceea. Chelnerul care ne-a mințit că e singurul care servește ne-a dat o replică antologica: „Ați întâlnit vreodată un chelner care să vă recomande ce e mai bun în restaurantul respectiv?” O să scriu despre ea într-un articol separat, e prea relevantă ca să nu merite mai multă atenție, și sinceritatea lui prea dezarmantă.

Așadar, Il Calcio by Mr Val Herăstrău e unul dintre cele câteva restaurante pentru clienții cu puține pretenții ai Parcului Herăstrău, pentru care mâncarea e ceva ca să nu bea câteva beri reci pe stomacul gol. E un model de business care merge de ani buni, totuși, așa că nu văd de ce l-ar schimba cu ceva mai costisitor.

Sursa foto: George Butunoiu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri