Pe ce merită să îți dai banii în prezent

Dacă în ultimele luni ai muncit de acasă, cu siguranță ai fost tentată să faci mai multe cumpărături online decât de obicei. Odată cu declanșarea pandemiei și intrarea în starea de urgență, probabil te-ai concentrat pe procurarea de alimente.

Însă, limitarea interacțiunilor sociale, lipsa socializării cu echipa de la birou, anxietatea, imposibilitatea de a mai face ceea ce îți plăcea și-ți oferea împlinire și bucurie în stare pură – poate cursuri de salsa, ateliere de gătit, călătorii –, precauția uneori exagereată pentru a nu te infecta cu noul coronavirus, precum și alte goluri te-au transformat în victima perfectă pentru a face mai multe cumpărături online. Dacă te regăsești în acest scenariu, mai ales că e perioada de dinaintea Crăciunului și uneori ai impresia că a devenit o dependență, vestea bună este că o poți ține sub control.

Potrivit datelor OMS, shopping-ul necontrolat reprezintă o afecțiune și chiar are o denumire – oniomanie. În mod previzibil, cele mai afectate sunt femeile (80% din persoanele cu acest diagnostic), dar este posibil ca bărbații să fie subdiagnosticați.

În primul rând, pentru a deține controlul asupra acestui impuls, încearcă să identifici emoția care generează acțiunile tale. În al doilea rând, ai putea să-ți direcționezi bugetul către investiții serioase.

În acest articol, s-ar putea ca recomandările oferite să nu-ți rămână indiferente.

Citeste si:
Marea Britanie taie ajutoarele pentru Siria și Liban
Marea Britanie taie...

O mașină

Dacă nu ai încă o mașină a ta, e timpul să faci demersuri în acest sens. Gândește-te numai la faptul că pentru a ajunge de sărbători acasă ai evita trenul, autocarul sau microbuzul, ai scăpa de presiunea de a ajunge la timp la autogară sau gară, nu ai mai avea de cărat bagaje. În plus, când pleci în concediu ai ajunge repede la mare, iar muntele, aerul curat și peisajele desprinse dintr-un album de tip „National Geographic” nu-ți vor mai deveni atât de greu accesibile.

Un autovehicul a devenit o necesitate, mai ales în contextul pandemic actual, în care este de preferat să eviți mijloacele de transport în comun. Te poți orienta către o Mazda la mâna a doua, o mașină încăpătoare, ușor de parcat, sigură, rezistentă la drum lung și destul de accesibilă. În loc să îți iei săptămânal haine, machiaje și alte acareturi, nu mai bine ai investi în ceva de care ai cu adevărat nevoie?

Investigații medicale

Dacă ai tot amânat să mergi la dentist și să îți faci un implant dentar, să-ți pui coronița de zirconiu de care ai neapărat nevoie, să îți faci un RMN la coloana vertebrală care te doare destul de mult în ultima vreme, să treci pragul unui cabinet de endocrinologie și să te asiguri că glanda ta tiroidă funcționează în parametri, să începi să mergi la psiholog dacă simți că ceva e în neregulă – e timpul să o faci. Sănătatea nu este un dat sau un bun pe care să îl poți cumpăra la un moment dat și depinde doar de tine cum o menții.

Să nu ai niciun dubiu că o astfel de investiție merită banii și timpul tău, chiar și preventiv.

Citeste si:
Psiholog: Viitorul este doar plasmuirea imaginatiei noastre
Psihologul Andra Tanasescu:...

Un curs de perfecționare

După cum ai observat, dinamica locurilor de muncă s-a schimbat destul de mult și anumite joburi ale viitorului nu mai reprezintă o necunoscută. Domenii precum PR, marketing, grafică, creație de conținut au devenit tot mai căutate. În acest sens, nu ți-ar strica un curs de acest tip, care apoi poate deveni și un bun start pentru o eventuală colaborare. Trebuie să fii deschisă la nou, să conștientizezi că trăiești într-o lume digitală în care ai nevoie de anumite competențe pentru a face față.

Poate că nu vei fi tentată să începi să faci o schimbare chiar de astăzi, nu înainte de a profita de o reducere sau un voucher, însă e încurajator chiar dacă îți setezi o asemenea investiție chiar și în lista de rezoluții pentru 2021.

Sursa foto: unsplash.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »Setari Cookie-uri