22 Ianuarie 2021

TOP CINCI cele mai bune tururi virtuale în 2021



Pandemia ne-a adus restricții de circulație și sociale. Însă pentru a nu pierde contactul cu lumea și pentru a vedea mai departe de diagonala televizorului din sufragerie, anumiți reprezentanți din turism au găsit soluția pentru monotonie și anume, tururile virtuale. Dacă tot nu ne putem dezlipi de dispozitivele electronice, măcar să putem călători dincolo de acestea. Iată care sunt cinci dintre cele mai bune tururi virtuale realizate, pe care le putem accesa, potrivit TheGuardian.

La un click distan?>? de Amsterdam

Districtul suprinde începând cu magazinul de ciocolată artizanală din De Wallen. În plus, ținând cont de perioada pandemiei, districtul este cât se poate de liniștit.

Turul este organizat de o agenție locală, care a desfășurat 150 de astfel de tururi până în prezent, de la debutul pandemiei. În plus, turul acoperă câteva destinații bune. Sesiunile sunt transmise live, iar costul pentru tur poate fi folosit pentru o eventuală vizită cu un ghid în persoană.

O oră de tur virtual în Amsterdam, în fiecare duminică, este în valoare de până la 70 de lire sterline.

Sursa Foto: Pixabay


Un zbor deasupra Floridei

Șoimi, pelicani, chiar și vulturi pleșuvi pot fi admirați pe plaja Tigertail, din sud-vestul Floridei, unde și-au găsit casă mai mult de 200 de specii de păsări.

Turul este mai degrabă un videoclip educațional, prin intermediul căruia putem învăța câteva lucruri de viața păsărilor. Programul durează 90 de minute și este realizat cu ajutorul unor binocluri poziționate de-a lungul plajei. În plus, programul conține și anumite fotografii, realizate în momente cheie.

Sesiunile vor avea loc lunar, până în luna aprilie și vor fi găzduite de Adam DiNuovo, biolog, și Collette Lauzau, cercetător.

Turul este în valoare de 10 dolari.

Sursa Foto: Facebook/ Tigertail beach park, Marco Island, Florida


Ce ?(TM)tim despre medievalul din Rom??nia

Vlad Blaj, ghid român, și-a petrecut vara înregistrând tururi virtuale pentru mica sa agenție de turism. Blaj a imortalizat misterele medievalului Brașov, oferind participanților posibilitatea de a afla mai multe detalii despre oraș.

Deși sunt înregistrate deja, tururile sunt realizate într-o formă interactivă, lăsând ”turistul” să aleagă ce dorește să viziteze (spre exemplu, istoria Bisericii Negre).

La finalul lunii ianuarie, va apărea și un tur virtual al Sighișoarei, iar Vlad Blaj intenționează să realizeze un astfel de material și pentru Dunărea de Jos.

Costul descărcării unui asemenea tur este de 15 lire sterline (în jur de 82 de lei).

Sursa Foto: Shutterstock


La pas prin Londra

O serie de tururi virtuale ale Londrei a apărut încă din iunie, anul trecut. Mai mult decât filmarea unor străzi, grupurile care s-au ocupat de imortalizarea momentelor au combinat ideea de video cu cea de power point, peste care au presărat și câteva note de istorie. Astfel, a rezultat imaginea Londrei în 2020, într-o suită de imagini și videoclipuri.

Cel mai mare beneficiu pe care grupurile l-au identificat a fost prezentarea locurilor din Londra, care nu sunt accesibile oricui.

Tururile sunt realizate aproximativ zilnic, incluzând stații londoneze abandonate sau teatre de stradă.

Un astfel de tur este în valoare de 6 lire sterline.

Sursa Foto: Pixabay


Pu?>in din Spania ?(R)n Marea Britanie

După o perioadă în care munca a lipsit cu desăvârșire, Wine Tours Lanzarote și-a mutat activitatea din Canare, în luna octombrie, pentru a deveni operațiune de import-export înregistrată în Marea Britanie.

Fiind singura companie care putea trimite așa numitele vinuri vulcanice din Lanzarote către Marea Britanie, aceasta a gândit și o serie de tururi virtuale. Un ghid acreditat al companiei are grijă să dea viață unor slide-uri, fotografii și videoclipuri, pentru a crea un tur cât mai interactiv.

Sesiunile sunt disponibile pe Instagram, cea mai recentă fiind pe 15 ianuarie.

Turul este în valoare de 90 de lire sterline.

Sursa Foto: Facebook/ Jamie Slone Wines




Citeste si