Luna Februarie este considerată de secole ca fiind luna iubirii. Oamenii de toate vârstele și din toate colțurile lumii celebrează dragostea în acest sezon. Românii sunt mai norocoși în ceea ce privește această sărbătoare pentru că își pot celebra iubirea de două ori: de Valentine`s Day pe data de 14 februarie și de Dragobete pe 24 februarie.

În jurul acestor sărbători s-au creat multe legende, iar oamenii fie s-au împărțit în două tabere, fiecare cu sărbătoarea lui preferată, fie sărbătoresc de două ori. Astăzi vei afla povestea fiecărei sărbători, dar și câteva idei inspiraționale pentru a alege cadouri potrivite.

Tradiția Sfântului Valentin

Sfantul Valentin- 14 februarie sunt alăturări de cuvinte care exprimă același lucru: iubirea. Se consideră că sărbătoarea Sfântului Valentin este mai plină de romantism față de sărbătoarea românească, Dragobetele. Legenda Sfântului Valentin este puternic legată de ritualurile vechi ale dragostei. Astfel, Sfântul Valentin era un preot roman, care în secolul al III-lea oficia căsătorii în secret, opunându-se poruncii împăratului Claudiu al II-lea. Ca urmare a nesupunerii sale acesta a fost decapitat, iar data de 14 februarie a devenit tradiție în rândul tinerilor, aceștia exprimându-și iubirea prin mesaje, bilețele de dragoste și flori.

Povestea Dragobetelui

În poporul român circulă o poveste tare frumoasă despre sărbătoarea din 24 februarie. Se spune că Dragobete era fiul babei Dochia. Un tânăr foarte chipeș, cunoscut și sub numele de ” Logodnicul păsărilor” sau ” Începutul primăverii”, căci el era primul vestitor al primăverii. În funcție de regiunile României, povestea Dragobetelui diferă. Unele legende spun că cei care se întâlnesc în această zi vor rămâne împreună pentru tot restul vieții. În unele zone ale țării, de Dragobete tinerii se îmbracă în costume populare și pleacă să caute ghiocei, viorele și alte flori de primăvară. Spre prânz, atunci când se întorc în sate, fiecare își alege perechea, iar în urma unui sărut, se leagă iubirea dintre cei doi.

Astăzi, bărbații din întreaga lumea aleg buchete de flori pentru a sărbători această sărbătoare dintre cele mai frumoase, mai elegante și mai pline de semnificații.

Tradițiile și semnificațiile sărbătorii de Dragobete s-au mai stins odată cu trecerea timpului. Dacă înainte, în lumea satului era o sărbătoare în care tinerii se adunau şi era prilej de a-şi face publică iubirea sau de a lega noi relaţii, azi este doar o altă ocazie cu care cei ce se iubesc pot să îşi facă daruri şi să îşi spună cuvinte de iubire.

Când vorbim despre cadouri potrivite cu aceste sărbători pline de iubire, florile rămân cea mai bună și potrivită opțiune. Trandafirii sunt cele mai căutate flori, urmate de lalele, bujori, crini sau orhidee. Buchete de flori sunt foarte apreciate, însă tinerii de azi optează și pentru aranjamente florale sau cutii cu flori.

Orice ai alege să-i dăruiești iubitei sau soției tale nu uita de flori și sărăbtoriți-vă iubirea în fiecare zi.

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/coarda-franghie-sfoara-estompare-786799/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri