77% dintre românce își doresc să primească flori pe 14 februarie, deși nu sărbătoresc într-un mod special Valentines Day, arată un sondaj recent al Floria.ro. Florile preferate sunt cele de sezon, însă cele mai comandate buchete online sunt cele cu trandafiri roșii, mai arată datele florăriei online. În ciuda unui an dificil, relațiile romantice s-au stabilizat pentru cei mai mulți participanți la sondaj, 47% au precizat că perioada de lockdown și distanțarea socială pe fondul pandemiei au contribuit la îmbunătățirea relațiilor de cuplu.

Cum a influențat pandemia relațiile de cuplu

Florăria online Floria.ro a demarat un sondaj online la începutul lunii februarie din acest an pentru a determina efectul avut de pandemie asupra relațiilor și vieții de cuplu, dar și impactul asupra obiceiurilor de achiziție flori online.

Datele relevă că, din cotidianul pre-pandemie, celor mai mulți respondenți (68%) le lipsesc vacanțele, ieșirile la restaurant (51,8%) sau la cinema (29,6%), dar și micile surprize, precum florile primite la birou (12,5%).

47% declară că relația de cuplu s-a îmbunătățit, 26,8% că a ramas la fel, iar 12% spun că relația lor s-a deteriorat în ultimul an. Mai mult, o treime dintre respondenți au precizat că, din perspectiva relației de cuplu, 2020 a fost ca o călătorie pe yaht, lină, 28% au privit acest an ca un an al explorărilor, în timp ce alți 21% au asemănat totul cu un rollercoaster.

Peste jumătate dintre respondenți au spus că un nou lockdown ar fi tolerabil în doi, iar 20% consideră că relația ar supraviețui, însă ar fi foarte dificil.

Pentru că ne apropiem de prima Zi a Îndrăgostiților în pandemie, ne-am propus să aflăm ce efect a avut perioada marcată de restricții asupra vieții sentimentale. Rezultatele arată că majoritatea relațiilor au devenit mai solide, iar florile au avut un impact pozitiv în consolidarea acestora.

-Marina Popescu, Director General Floria.ro.-

46% dintre respondenți vor comanda flori online și în 2021

60% dintre participanții la sondajul Floria.ro au precizat că au comandat la fel sau chiar mai mult decât de obicei flori. 51% au comandat flori pentru cei dragi, 12% pentru acasă, iar 49% au comandat în 2020 flori pentru mame. Una din patru femei a primit flori lunar, însă cele mai multe (66%) doar la ocazii speciale. Deși de obicei nu sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților, mai mult de două treimi (77%) își doresc anul acesta să primească flori cu această ocazie.

Trandafirii rămân cele mai comandate flori de Valentines Day, în special cei roșii, însă în ultimii ani am remarcat o tendință spre buchetele care combină trandafirii cu flori precum orhidee, iriși, alstoemeria, frezii sau lalele. Cei care rămân fideli trandafirilor roșii sunt de obicei clienții bărbați, din segmentul de vârstă 25-35 de ani, precizează Marina Popescu.

De altfel, de Valentines Day sunt și cei mai mulți bărbați online pe Floria.ro, în căutarea florilor pentru partenerele lor. Anul trecut, 73% dintre cei care au vizitat site-ul pe 13 februarie au fost bărbați, iar anul acest procentul așteptat este similar. Pentru acest Valentines Day, domnii au de ales din peste 100 de buchete de flori și aranjamente speciale, cu prețuri care pornesc de la 129 lei.

Sondajul Floria.ro a fost realizat online, în perioada 30 ianuarie – 4 februarie 2020. Au participat 305 persoane, 95% femei, din mediul urban și rural, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri