21 Februarie 2021

Cadouri de 8 martie: CINCI idei pe care le poți pune în practică



Câteva zile ne mai despart de luna martie, începutul primăverii, dar și luna cadourilor destinate femeilor. 1 și 8 martie sunt cele două zile din calendar așteptate cu nerăbdare de partea feminină a societății. Acesta este și motivul pentru care luna martie a devenit subiectul multora dintre bancurile rostite de bărbați, aceștia fiind puși în fața datoriei de a face un cadou femeilor (soții, mame sau fiice). Recunoscută oficial de Organizația Națiunilor Unite în 1977, Ziua Internațională a Femeii a apărut pentru prima dată din activitățile mișcărilor muncitorești de la începutul secolului al XX-lea în America de Nord și în Europa. 19 martie, ultima duminică din februarie, 15 aprilie și 23 februarie sunt printre datele cheie pentru mișcarea Zilei Internaționale a Femeii. Dar de unde a venit 8 martie? Înainte de Revoluție, Rusia nu adoptase calendarul gregorian, introdus de papa Grigore al XIII-lea în 1582 pentru a atenua erorile calendarului iulian, care datorează după numele împăratului roman, care a fost ales cu 46 de ani înainte de nașterea lui Iisus Hristos. Calendarul gregorian este folosit astăzi în marea majoritate a țărilor. În 1917, 23 februarie în Rusia corespundea astfel cu 8 martie în celelalte țări europene. De aici și data când sărbătorim Ziua Internațională a Femeii. Încă mai avem puțin timp de gândit asupra darurilor, așa că iată câteva idei care ar putea ajuta la alegerea unui cadou care să impresioneze.

Flori

Florile sunt cea mai la îndemână alegere când vine vorba despre cadouri pentru femei. Pare simplu sau poate puțin, însă florile nu dau greș niciodată în fața unei doamne sau domnișoare.

În plus, în această perioadă, florăriile gândesc diferite aranjamente pentru a impresiona cât mai mult și pentru a alunga din imaginea banalului buchet de flori. Să nu uităm și de faptul că este și perioada zambilelor, plante care bucură prin parfumul lor.

Pentru că există numeroase florării la colțul străzii, prețul nu ar trebuie să fie o problemă, se găsesc buchete și aranjamente floarele pentru toate buzunarele și pentru toate gusturile.

Spre exemplu, florăria Iris, una dintre cele mai cunoscute din România vine cu buchete și aranjamente florare cu prețuri cuprinse între 100 și peste 600 de lei. Un buchet de 25 de lalele albe costă 180 de lei.

Sursa Foto: Florăria Iris


Bomboane

Pare clișeic, însă bomboanele de ciocolată sunt un alt mod de a surprinde o femeie. Chiar dacă ciocolata îngrașă, aceasta rămâne una dintre micile plăceri ale doamnelor și domnișoarelor.

Cicolata poate fi găsită în orice mini sau supermarket, de la tablete simple (pornind de la 3 lei), până la diferite cutii de bomboane, adaptate perioadei. O ciocolată cu umplutură de nuci de la Heidi costă aproximativ 6 lei, iar o cutie de bomboane poate ajunge la maximum 35 de lei.

Sursa Foto: heidi-chocolate.com

Pentru gusturi exclusiviste, există și binecunoscutul Leonidas, unde o cutie de bomboane poate depăși 160 de lei.

Sursa Foto: Leonidas

Sursa Foto principală: Pixabay


Cin? romantic?

Acasă sau la restaurant, dar până în ora 21:00 și cu masca obligatorie în spațiile publice, o invitație la cină este de nerefuzat.

Vinul roșu și lumânările sunt detaliile care nu ar trebui să lipsească din peisajul unei astfel de cine, însă totul se poate adapta. Dacă perioada de carantină vă împiedică să ieșiți pentru o cină în doi, pe canapeaua din sufragerie va fi totdeauna loc pentru o gustare și un pahar de vin sau șampanie, în funcție de preferințe.

Cât despre costuri, acestea sunt în funcție de buzunarul fiecăruia, cu atât mai mult cu cât cina poate fi organizată și la domiciliu (dacă vă temeți de un atac violent asupra bugetului).

Sursa Foto: Pixabay


O vacan?>?

Vacanțele sunt pe gustul tuturor, inclusiv al bărbaților (iar costurile pot fi împărțite, astfel încât să nu fie doar el cel impactat). Am avut interzis la vacanțe timp de un an, însă în prezent, sunt câteva destinații în care am putea poposi pentru câteva zile.

În primul rând, stațiunile montane din România, nu neapărat cele foarte cunoscute, deoarece este bine să fim precauți și să evităm aglomerația. Însă sunt satele de munte, unde găsim cabane sau pensiuni izolate, în care ne putem caza pentru două sau mai multe nopți.

Iar dacă vrem să evadăm din granițele țării, cele mai căutate sunt destinațiile exotice, precum Maldive sau Zanzibar (pentru excentrici). În plus, în prezent se desfășoară târgul de turism online, unde pot fi găsite oferte pentru vacanțe (poate nu veți reuși să plecați în luna martie, dar cu siguranță o veți suprinde în concediul de vară).

Sursa Foto: Shutterstock


Voucher sau Card cadou

Dacă tot suntem în plină criză a voucherelor, pentru că Guvernul a decis eliminarea voucherelor de vacanță, dăruirea unui voucher este o idee practică și poate suprinde plăcut.

În prezent, mai toate magazinele care ar putea fi pe placul unei femei, de la cele vestimentare la cele cu cosmetice, se folosesc de opțiunea voucherelor pentru a veni în ajutorul soților, obosiți de căutări.

Voucherele sau cardurile cadou, cum mai sunt numite, pot fi achiziționate fie fizic, din magazin, fie online, ținând cont de perioada pandemiei.

Spre exemplu, cardurile cadou Douglas pot fi achiziționate din orice magazin Douglas din România. La achiziția din magazinele fizice, pe cardul cadou poate fi încărcată orice valoare. La achiziția din magazinul online, cardurile cadou au valori prestabilite de 50 lei, 100 lei, 150 lei, 200 lei, 250 lei, 300 lei, 400 lei și respectiv 500 lei.

Sursa Foto: Pixabay




Citeste si