Târgurile de turism se mută ȋn mediul online

Ȋn ciuda contextului atipic provocat de pandemia COVID-19, care a avut un impact devastator asupra afacerilor din turism şi din industria ospitalităţii, primele semne ale noului an sunt pozitive, iar târgul de turism, ediţia de primăvară, se mută ȋn variantă online.

Ȋn ultima decadă, interesul românilor pentru vacanţe a fost ȋntr-o continuă creştere, iar primele luni ale anului au fost cele mai prolifice pentru agenţiile de turism. Astfel, a devenit deja o normalitate ca cei mai mulţi dintre turiştii români să ȋşi rezerve vacanţele dorite, ȋncă din primele săptămâni ale noului an.

Marea surpriză a acestui ȋnceput de an pentru noi, cei care activăm ȋn domeniul turismului, este faptul că cererea pentru vacanţe şi servicii de călătorie este ȋntr-o creştere semnificativă comparativ cu ultimele luni ale lui 2020.

Cristian Pandel, proprietarul Christian Tour

Cu ocazia târgului de turism online, agenţiile de turism au pregătit oferte speciale pentru achiziţia de vacanţe ȋn regim Early Booking, cu reduceri de până la 55%, ȋn destinaţiile deja celebre ȋn rândul românilor: Grecia, Turcia, Spania, Bulgaria sau România, pentru sezonul estival.

Citeste si:
O lume fără frică și în mediul online. Cum ne protejăm copiii de...
O lume fără frică și în...

Ȋn acelaşi timp, touroperatorii, ȋmpreună cu companiile aeriene locale, au exploatat dorinţa românilor de a călători ȋn destinaţii exotice cât mai accesibile, iar rezultatul a fost unul pe măsură.

Surpriza momentului pentru turism o reprezintă apetitul tot mai mare al turiştilor de a călătorii ȋn destinaţii inedite, exotice, cu incidenţă mică a cazurilor Covid-19.

Cristina Pandel

Amatorii de vacanţe au acum acces la zboruri charter directe, către Zanzibar, Maldive, Mexic, Republica Dominicană sau Dubai, alături de deja celebrele destinaţii din Egipt – Hurghada şi Sharm el Sheik, tot mai căutate ȋn ultimii ani.

Citeste si:
Când vom putea merge din nou în vacanță. Ce spun experții
Când vom putea merge din nou...

Un astfel de pachet de vacanţă exotică ȋn Zanzibar, de pildă, porneşte de la 1.239 euro, pentru 7 nopți cu toate serviciile incluse, ȋn timp ce pachetele de vacanţă pentru Egipt au tarife foarte competitive, ce pornesc de la doar 353 euro/persoană pentru o săptămână, all inclusive.

Cristian Pandel

Christian Tour este unul dintre cei mai mari touroperatori români de pe piața autohtonă. Înființată în 1997, compania este deținută de Cristian Pandel și este prezentă atât în țară, prin agenţii proprii și francize, cât și în străinătate, în Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania și SUA prin grupul de firme al cărei fondator este – Memento Group.

Citeste si:
ANAT: În România nu ducem lipsă de măsuri, ci de coerență în...
ANAT: În România nu ducem...
Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri