12 Martie 2021

Top CINCI cele mai frumoase orașe din Grecia



Grecia a anunțat recent că deschide porțile tuturor turiștilor. Statul elen va primi turiștii vaccinați anti-COVID, pe cei care prezintă adeverința ce atestă infectarea cu COVID în ultimele 90 de zile, dar și pe cei care vor prezenta un test COVID PCR negativ la graniță. Cât despre granițe, autoritățile grecești au promis că vor deschide toate frontierele terestre pentru turiștii care vor să își petreacă vacanțele pe plajele elene. Așadar, cu gândul la concedii pentru vara lui 2021, iată cinci dintre orașele elene, care nu sunt de ratat într-o vacanță.

Oia - Santorini

Oia, aflat în Insulele Ciclade, cuprinde multe din imaginile prin care noi vizualizăm Grecia. Casele albe, cu nuanțe de albastru, așezate în bătaia vântului pe diverse roci, fac ca Oia să ilustreze conceptele elene întocmai.

Datorită poziției sale geografice, Oia este gazda celor mai frumoase apusuri, în fiecare zi. Miile de turiști care vizitează anual Oia nu au ratat un astfel de moment. În plus, Oia vine la pachet și cu preparatele grecești, mult dorite de vizitatori.

Bineînțeles, poziția orașului oferă peisaje inedite pentru pasionații de fotografie.

Sursa Foto: Shutterstock


Kastraki - Meteora

Kastraki este un oraș mic al Greciei, plasat în regiunea Meteora. Ceea ce îl face deosebit este suita de mănăstiri, iar din orice punct v-ați caza, poate fi văzut Situl Patrimoniului Mondial UNESCO.

Mănăstirile Meteora sunt unul dintre cele mai importante repere grecești. Construcțiile medievale sunt poziționate în vârful rocilor, de regulă, unele de peste 1.000 de metri înălțime. Acum se poate ajunge la mănăstiri urcând trepte sculptate în roci, însă, în trecut, oamenii se aprovizionau urcând cu ajutorul unor frânghii.

Kastraki mai este și o zonă arheologică renumită, recunoscută prin multitudinea caselor de piatră, cu acoperiș de gresie roșie, împodobit cu flori.

Turiștii care vin în zonă se bucură de liniștea orașului, dar și de nenumăratele drumeții pe care le pot face.

Sursa foto: Shutterstock


Chania Town - Creta

Chania Town, aflat pe Insula Creta, este un alt oraș care imită coloritul specific elenilor. De la portul venețian plin de culoare, plin de cafenele și restaurante, până la labirintul format din străzile pline de magazine cu suveniruri, Chania reprezintă locul în care viața de noapte nu lipsește.

În plus, bucătăriile din Chania sunt recunoscute pentru preparatele din pește.

De asemenea, portul orașului reprezintă o bună sursă de inspirație pentru fotografi.

Tot Chania este gazda celor mai bune plaje din Grecia, cum ar fi Elafonisi, faimoasă pentru nisipul roz și apa cristalină. Să nu uităm nici de Balos, o lagună liniștită, cu nisip fin.

Sursa Foto: Shutterstock


Monemvasia - Peloponez

Monemvasia se află chiar lângă coasta Peloponezului grecesc și chiar dacă este o insulă, un drum îngust o leagă de Grecia continentală. De departe, Monemvasia nu pare decât o grămadă de roci, într-o zonă aridă.

Însă, dacă ne apropiem, descoperim o cetate medievală cu ziduri. După ce trecem de tunelul de la intrare, pășim într-o lume parcă demult uitată. Sunt doar câțiva oameni care mai locuiesc în zonă, iar accesul mașinilor în zonă este interzis. Străzile sunt martorele multor case goale în Monemvasia.

Câteva hoteluri mai sparg liniștea orașului și puținele taverne așezat ici-colo.

Însă și în Monemvasia putem găsi plaje frumoase, alături de liniștea pe care o oferă locul.

Sursa Foto: Shutterstock


Lindos - Insulele Rhodos

Lindos este unul dintre orașele grecești care combină plajele cu nisip fin cu monumente antice elene, orașul aflându-se în Insulele Rhodos. Lindos este poziționat într-o zonă de golf, mărginit de nisipuri aurii. Deasupra lui se află o acropolă asemănătoare unei cetăți, care datează din jurul anului 200 î. Hr.

Lindos este și el gazda unor străzi înguste, cu taverne și case împodobite cu flori.

Templul Doric, cu coloanele sale impresionante este una dintre atracțiile turistice principale, alături de scările elenistice, rămășițele templului roman.

În plus, se realizează și drumeții până la acropolă, drumeții realizate cu ajutorul măgarilor, însă drumul nu este atât de impracticabil, astfel încât ați putea merge pe jos.

Cât despre plajă, recomandarea este St Paul’s Bay, o plajă mică, cu apă de culoarea turcoaz.

Sursa Foto: Shutterstock




Citeste si