Ţi s-a întâmplat să intri într-un lift şi să ieşi de acolo cu o durere de cap din cauza mirosului prea strident de parfum al persoanei de lângă tine? Sau să îţi ţii respiraţia când o colegă de serviciu trece pe lângă tine? Ei bine, acestea sunt exemple de comportament neelegant atunci când vine vorba despre cum ar trebui să purtăm un parfum. S-au scris multe despre cum să purtăm anumite haine şi accesorii, dar ştiai că există o etichetă şi atunci când vine vorba de parfumuri? Iată care sunt regulile de care să ţii cont atunci când te parfumezi.

Ţine cont de anotimp

Aşa cum ai o garderobă de toamnă-iarnă şi una de primăvară-vară, la fel ar trebui să ai şi parfumuri speciale pentru sezonul rece şi altele pentru sezonul cald. Când temperaturile cresc şi umiditatea este şi ea mai ridicată, este optim să optezi pentru parfumuri fresh, cu note citrice şi aromatice lejere. Dacă eşti admiratorul unei anumite case de parfumuri, cel mai probabil poţi găsi în oferta sa şi parfumuri care creează o senzaţie de prospeţime, ideale pentru vară, cât şi parfumuri luxuriante, ambrate sau cu note gurmande, perfecte pentru iarnă. De exemplu, dacă îţi plac parfumurile Dolce & Gabbana, poţi purta vara Light Blue şi iarna Intenso.

Ia în considerare ocazia

Cu siguranţă ai observat că anumite parfumuri sunt mai luxoase şi mai pretenţioase decât altele. Acestea sunt potrivite pentru ocazii speciale, cum ar fi un cocktail, o seară la teatru sau o petrecere elegantă. Parfumurile fresh sau cu note florale sunt mai curând potrivite pentru birou sau pentru o simplă ieşire la cumpărături. Ideea este simplă, de altfel: parfumul tău îţi completează ţinuta şi trebuie să fie asortat stilului pe care îl alegi pentru fiecare ocazie.

Nu îţi freca încheieturile după ce aplici parfumul

Această practică învechită nu face altceva decât să altereze mirosul original al parfumului, aşa că evită un astfel de gest. Aplică parfumul pe piele, în aşa-numitele puncte calde, acolo unde pulsul se simte mai intens, fără nicio altfel de intervenţie.

Ai în vedere locul în care mergi

Aşa cum spuneam anterior, trebuie să-ţi alegi parfumul în funcţie de ocazie, dar atunci când mergi în anumite locuri, trebuie să ai în vedere diferite aspecte. De exemplu, dacă lucrezi într-un open space, este de evitat un parfum greu sau foarte intens. Oricât de mult ţi-ar plăcea ţie acel parfum, nu este obligatoriu să fie pe gustul tuturor colegilor tăi şi nimeni nu e obligat să-l simtă întreaga zi. De asemenea, când mergi în vizită la spital, la o rudă sau un prieten bolnav, evită să porţi parfum sau alege ceva foarte discret. Unii oameni bolnavi pot avea o anumită sensibilitate la mirosuri, aşa că e mai bine să nu ieşi în evidenţă din acest punct de vedere.

Mai mult e mai puţin

Regulile eleganţei spun că o persoană ar trebui să-ţi simtă parfumul doar atunci când se apropie să te îmbrăţişeze sau să te sărute. Aşadar, nu e deloc elegant să foloseşti un sfert de sticlă de parfum de fiecare dată când ieşi din casă. Problema aceasta apare deoarece, după mai multe purtări ale unui parfum, devenim insensibili din punct de vedere olfactiv la acel miros, deci nu-l mai simţim. Ţine minte că acest lucru este firesc şi nu aplica mai mult parfum astfel încât tu să simţi că miroşi frumos. Ceilalţi îţi vor simţi parfumul şi dacă aplici doar câteva pulverizări, aşa cum este firesc.

Parfumurile, la fel ca şi alte accesorii, sunt menite să completeze o ţinută şi să ne exprime personalitatea. Ţine cont de regulile de mai sus pentru a comunica eleganţă şi rafinament, inclusiv la nivel olfactiv.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri