Deși acum câțiva ani a avea mașină de spălat vase era considerat aproape un lux, astăzi a devenit un aparat practic esențial în orice casă. Datorită acestuia, este posibil să „scapi” de una dintre cele mai neplăcute treburi de uz casnic, deoarece nu este foarte „distractivă” și, în plus, trebuie făcută chiar după prânz sau cină, când corpul cere odihnă și relaxare. A avea o mașină de spălat vase în bucătărie are multe avantaje, iar în acest text vă vom spune câteva dintre cele mai importante.

1. Economisești apă

Ești unul dintre cei care cred că a pune vasele în mașina de spălat vase este o risipă de apă? Trebuie să vă spunem că nu este așa. Nu vă faceți griji, este o credință foarte generalizată, de aceea în 2012 un studiu a făcut lumină: s-a demonstrat că consumul de apă al unei mașini de spălat vase este în medie cu 30 de litri mai mic decât dacă vasele sunt spălate de mână. Surprinzător, nu?

Când vine vorba de achiziția unui aparat electrocasnic, ne gândim atât la buzunar, cât și la medi, de aceea mașinile de spălat vase au tehnologii care vă ajută să economisiți și mai multă apă.

Majoritatea mașinilor de spălat vase au senzori care ajustează cantitatea de apă și presiunea în funcție de cantitatea de vase și în funcție de gradul de murdărie.

Alte tehnologii economisesc apă și energie cu o distribuție și circulație mai bună a apei, printr-o filtrare optimizată și o încălzire mai rapidă. Concluzie: mașina de spălat vase va fi mult mai eficientă decât spălarea manuală.

2. Consumă mai puțină energie

Vorbind despre eficiență, o mașină de spălat vase vă va ajuta, de asemenea, să economisiți energie electrică. Conform studiului despre am amintit, dacă se folosește cinci zile pe săptămână la capacitate maximă, economia relativă depășește 40 de euro pe an, comparativ cu apa caldă folosită la spălarea vaselor manual, care la rândul ei trebuie încălzită la centrala de apartament sau boiler. Desigur, pentru a vă asigura că vă ajută să consumați mai puțină energie, pe lângă încercarea de a o umple înainte de a o porni, căutați o mașină de spălat vase de la eMag cu etichetă energetică A, fosta A+++, care să garanteze cel mai mic consum. Chiar dacă costă puțin mai mult, pe termen lung veți economisi curent electric pe tot parcursul vieții sale utile.

În plus, motoarele cu inverter din mașinile de spălat vase moderne combină consumul redus de energie cu zgomotul mini , deoarece sunt eliminate periile tradiționale din grafit.

3. Economisești timp

Dacă calculați timpul pe care îl petreceți spălând vase manual și ștergându-le ... și îl comparați cu cât costă să le puneți în mașina de spălat vase, veți vedea că diferența este evidentă.

Mașinile de spălat vase moderne au programe rapide care economisesc și mai mult timp și vă permit să vă spălați vasele în doar 30 de minute. Majoritatea au și programe de uscare rapidă. Imaginați-vă ce puteți face cu tot timpul pe care îl veți economisi!

4. Ucideți germenii

Dacă doriți să vă asigurați că toate bacteriile sunt eliminate din vesela și tacâmurile dvs., nimic mai potrivit decât temperaturile ridicate la care funcționează o mașină de spălat vase. Și, dacă aveți nevoie de igienă în bucătărie, cum ar fi pahare, tocătoare sau tacâmuri, tempraturile ridicate la care spală mașina de spălat vase asigură o mai bună igienizare, pe lângă curățare, a vaselor.

5. Evitați certurile

Cu siguranță recunoașteți scena: după ce ați terminat masa, trebuie să decideți cine este responsabil cu spălarea vaselor. De regulă se folosește regula „Eu gătesc, tu speli vasele”, deși uneori discuțiile pe această temă nu pot fi evitate.

O mașină de spălat vase pune capăt acestei discuții, deoarece efortul de a spăla la mașină este minim. Deci vă puteți bucura de momentele de liniște de după cină fără să vă simțiți rău dacă aveți o mulțime de vase murdare în chiuvetă.

Acum, că știți avantajele unei mașini de spălat vase, este timpul să vă decideți cu privire la cumpărarea uneia care vi se potrivește.

Mașinile de spălat vase independente, pot fi așezate în locul pe care îl preferați în bucătăria dvs., pentru a-i conferi o atingere personală. Puteți alege între modele cu lățimi între 45 și 60 de centimetri, aveți nevoie doar de un canal de scurgere și o conexiune la apă pentru a începe să vă bucurați de avantajele sale.

Dacă preferați, aveți și opțiunea unei mașini de spălat vase încorporabile, pe care o puteți plasa sub blat. Sunt discrete și se adaptează la mobilierul din aproape orice casă, și poți alege, de asemenea, între variante de la 45 la 60 de centimetri.

Și chiar dacă bucătăria dvs. nu are prea mult spațiu, există varianta mașinilor de spălat vase compacte, care se pot așeza pe blat. Sunt mici, flexibile și eficiente.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »


Setari Cookie-uri