Lista statelor din zona galbenă a fost actualizată, iar veștile nu sunt foarte bune pentru turiștii români, mai ales pentru cei nevaccinați. Principala schimbare vine din partea Greciei, care, din cauza creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus, a intrat pe lista galbenă. Dar ca să alungăm aceste vești nu foarte îmbucurătoare și să ne mai răcorim puțin, având în vedere temperaturile foarte ridicate, iată cinci dintre cele mai frumoase piscine naturale din Europa (unele sunt chiar în Grecia).

Thasos - Grecia

Insula Thasos este foarte căutată de turiștii români. Condiții bune, mâncare gustoasă, la prețuri acceptabile și peisaje de nedescris, acestea sunt câteva dintre caracteristicile zonei.

Ei bine, Thasosul este și o oază a piscinelor naturale, alături de plajele cu nisip fin.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Retail jobs

Grecia a intrat pe lista galbenă, fiind necesară respectarea unei perioade de carantină la întoarcerea în România. Turiștii vaccinați sunt exceptați de la această regulă, iar cei nevaccinați trebuie să prezinte un test PCR negativ, pentru a scăpa de carantină. Un astfel de test costă în jur de 60 de euro în Grecia.

Parcul Național Krka - Croația

Croația este cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și pentru plajele cu pietricele.

Însă tot în Croația, în Parcul Național Krka, găsim unele dintre cele mai frumoase cascade din Europa, alături de piscinele naturale.

Citeste si:
OMV: Nabucco nu este un element central pentru strategia grupului
OMV: Nabucco nu este un...

Sursa Foto: Shutterstock.com

Krka se află în apropiere de orașe precum Sibenik, Split, Zadar, Nin sau Dubrovnik.

În plus, Croația este pe lista verde a statelor și primește turiștii români cu certificatul digital (test PCR negativ, adeverință de vaccinare sau care atestă vindecarea).

Saturnia - Italia

Italia, unul dintre cele mai lovite state de pandemie, încă este reticentă la deschiderea turismului. Însă, odată cu certificatul de vaccinare, italienii par dispuși să primească din nou turiști străini.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Citeste si:
Carnea de vită imprimată 3D va ajunge în restaurantele din Europa...
Carnea de vită imprimată 3D...

Cât despre plajele și peisajele din Italia, în mod cert, acestea concurează cu cele din Grecia, poate chiar le depășeșc pe cele din statul elen.

Aflată între Florența și Roma, Saturnia este un loc al iubitorilor de băi termale. Piscinele sale naturale sunt faimoase încă din vremea Romei antice.

Italia se află și ea pe lista statelor din zona verde, deci, start la vacanțe, până când varianta Delta nu ne dă planurile peste cap.

Lecce - Italia

Rămânem tot în Peninsula Italică, iar la călcâiul ”cizmei” găsim orășelul Lecce.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Orașul este o destinație potrivită pentru iubitorii de arhitectură și de soare. În plus, aici se regăsesc multe dintre piscinele naturale din Italia.

Blue Lagoon - Islanda

Islanda nu este o destinație pentru toți turiștii români, însă cei care o aleg ar fi bine să nu rateze piscinele sale naturale.

Blue Lagoon este o piscină pe jumătate naturală, deoarece a intervenit și acțiunea omului în construirea sa. Aceasta este situată într-o zonă vulcanică, fiind adâncă de 200 de metri.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Apa din această zonă poate atinge chiar și 40 de grade, iar numele provine chiar de la coloritul apei, un albastru incredibil.

Islanda se află în lista statelor din zona verde, însă intrarea în stat este permisă doar cu prezentarea unui test PCR negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie.

Sursa foto: Shutterstock
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri