Natura s-a jucat de-a lungul timpului, lăsând adevărate oaze în anumite locuri din lume. Dar ne limităm la Europa și vă prezentăm, mai jos, cele mai frumoase piscine naturale de pe bătrânul continent.

Thasos - Grecia

Insula Thasos este foarte căutată de turiștii români. Condiții bune, mâncare gustoasă, la prețuri acceptabile și peisaje de nedescris, acestea sunt câteva dintre caracteristicile zonei.

Ei bine, Thasosul este și o oază a piscinelor naturale, alături de plajele cu nisip fin.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Grecia a intrat pe lista galbenă, fiind necesară respectarea unei perioade de carantină la întoarcerea în România. Turiștii vaccinați sunt exceptați de la această regulă, iar cei nevaccinați trebuie să prezinte un test PCR negativ, pentru a scăpa de carantină. Un astfel de test costă în jur de 60 de euro în Grecia.

Parcul Național Krka - Croația

Croația este cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și pentru plajele cu pietricele.

Însă tot în Croația, în Parcul Național Krka, găsim unele dintre cele mai frumoase cascade din Europa, alături de piscinele naturale.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Krka se află în apropiere de orașe precum Sibenik, Split, Zadar, Nin sau Dubrovnik.

Saturnia - Italia

Cât despre plajele și peisajele din Italia, în mod cert, acestea concurează cu cele din Grecia, poate chiar le depășeșc pe cele din statul elen.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Aflată între Florența și Roma, Saturnia este un loc al iubitorilor de băi termale. Piscinele sale naturale sunt faimoase încă din vremea Romei antice.

Italia se află și ea pe lista statelor din zona verde, deci, start la vacanțe, până când varianta Delta nu ne dă planurile peste cap.

Lecce - Italia

Rămânem tot în Peninsula Italică, iar la călcâiul ”cizmei” găsim orășelul Lecce.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Orașul este o destinație potrivită pentru iubitorii de arhitectură și de soare. În plus, aici se regăsesc multe dintre piscinele naturale din Italia.

Blue Lagoon - Islanda

Islanda nu este o destinație pentru toți turiștii români, însă cei care o aleg ar fi bine să nu rateze piscinele sale naturale.

Blue Lagoon este o piscină pe jumătate naturală, deoarece a intervenit și acțiunea omului în construirea sa. Aceasta este situată într-o zonă vulcanică, fiind adâncă de 200 de metri.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Apa din această zonă poate atinge chiar și 40 de grade, iar numele provine chiar de la coloritul apei, un albastru incredibil.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri