Primul zbor în spațiu al lui Jeff Bezos a fost un real succes. Călătoria de zece minute a reprezentat un nou pas pentru miliardarul care deține o avere de circa 149 miliarde de lire sterline. Însă până să ”stăpânească” spațiul, Bezos și-a creat lumea sa pe Pământ, unde deține câteva case impresionante.

Sediul companiei Blue Origin se află la ferma de 300.000 de acri a lui Bezos din vestul Texasului. Aceasta este doar una dintre numeroasele proprietăți incredibile pe care multimiliardarul le-a acumulat de-a lungul anilor, inclusiv una în Beverly Hills, de 121 de milioane de lire sterline, și un apartament uimitor din New York cu vedere la Central Park, scrie mirror.co.uk.

Apartamentul din New York, cu cinci etaje

Anul trecut, Bezos a cheltuit aproximativ 12 milioane de lire sterline pe un apartament la etajul 20 al unui bloc din New York, pe Fifth Avenue, numărul 212.

Pentru acest preț, ne așteptăm la mai mult decât cele trei dormitoare ale sale, dar Bezos deține deja cele patru etaje de mai sus și se pare că intenționează să îl transforme într-un mega-apartament.

Datând din 1912, imobilul conține o sală de fitness, un studio yoga, o cameră de jocuri și o bucătărie. În 2019, magnatul a ajuns la etajele 21, 22, 23 și 24 (ultimul dintre acestea este o suită penthouse) pentru 58 de milioane de lire sterline și se spune că complexul se întinde pe 17.000 de metri pătrați.

Sursa Video: King Luxury/ Youtube

Întregul apartament este considerat a fi cea mai mare vânzare din imobiliare din Big Apple. Achiziția a fost făcută imediat după divorțul lui Bezos de MacKenzie Scott, care a costat 26 de miliarde de lire sterline, o despărțire care a făcut-o pe Scott cea de-a treia cea mai bogată femeie din lume.

Conacul din Washington

Deținând publicația The Washington Post, era de la sine înțeles că avea nevoie și de o „bază” în orașul capitală din Statele Unite.

În 2016, el a plătit 17 milioane de lire sterline pentru o casă în cartierul exclusivist Kalorama - cândva casa lui Obama, dar și a Ivankăi Trump.

Fostul muzeu este dotat cu arhitectură în stil georgian, camere cu lambriuri din lemn, are 11 șeminee și pardoseală din marmură. În plus, Bezos deține și proprietatea de lângă aceasta, unite de un drum privat, împreună având 27.000 de metri pătrați, devenind astfel cel mai mare conac din Washington.

Sursa Video: Business Insider/ Youtube

Conacul are zece dormitoare și opt băi, ceea ce îl face perfect pentru întâlnirile politice. În plus, e aproape imposibil de spionat înăuntrul conacului.

În plus, potrivit localnicilor, Bezos ar fi cumpărat și casa de vizavi, în valoare de 4 milioane de lire sterline.

Vila din Beverly Hills

Fiind unul dintre cei mai bogați oameni din lume, nu este o surpriză pentru nimeni că Bezos își poate permite să cumpere cea mai scumpă proprietate din California.

În februarie, el ”a pus ochii” pe vila care a aparținut lui David Geffen, în valoare de 121 de milioane de lire.

Casa are opt dormitoare, zece băi, cascade, o piscină, dar și un teren de golf și unul de tenis. Vila a fost construită, inițial, pentru Harry Warner, fondatorul Warner Bros.

Sursa Video: TheRichest/ Youtube

În plus, dacă se plictisește în această casă, Bezos poate oricând să traverseze strada și să intre în altă proprietate de-ale sale.

Miliardarul mai deține o vilă în stil spaniol, în valoare de 20 de milioane de lire. Aceasta se află în Los Angeles, are șapte dormitoare și șase garaje pentru mașini. În vecinătatea acesteia, se mai află o casă cu patru dormitoare, la un cost de 10 milioane de lire, pe care Bezos a achiziționat-o în 2017.

Vila din Texas

Deși considerată o casă de vacanță, Vila din Texas a fost luată cu un alt scop, mai exact bază pentru Blue Origin, unde au fost efectuate testele necesare pentru primul zbor în spațiu.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Potrivit fostului proprietar, Ronald Stasny, Bezos ar fi filmat interiorul vilei și a decis ca toate decorațiunile să rămână la locul lor.

Casa a fost construită în 1920, având candelabre impunătoare și a fost cumpărată de Bezos în 2004.

Bezos, vecinul lui Bill Gates

Enclava Medina, de lângă Seattle, este locul reprezentativ al miliardarilor lumii, aici fiind una din proprietățile lui Bill Gates.

Prin urmare, era imposibil ca Bezos să lipsească din peisaj. Astfel, acesta a cumpărat cu 7 milioane de lire vila de vizavi, care are cinci dormitoare și vedere la Lacul Washington.

Sursa Foto: Shutterstock.com

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri