Toți avem nevoie de timp liber pentru a avea energie, pentru a fi mai productivi, dar și pentru a face lucrurile care ne pasionează. De obicei, timpul liber este sinonim cu weekendul. Avem de multe ori sentimentul că ziua are prea puține ore pentru a putea rezolva tot ce ne-am planificat, darămite să ne mai rămână și puțin timp liber. Cheia este o planificare bună. Dacă puteți stabili obiceiuri pentru a vă organiza ziua în mod corespunzător, veți avea timp liber pentru a vă putea bucura de pasiunile și hobby-urile dumneavoastră. Iată câteva idei care vă pot fi de ajutor în acest sens.

1. Organizați agenda personală și profesională

La fel cum organizați programul de muncă, planificați-vă și timpul liber. Acordați-vă câteva minute pentru agenda profesională și cea personală. Structurarea activităților de serviciu, dar și a celor personale, precum cumpărături, programul copiilor, activități casnice, vă permite să vă vizualizați mai bine ziua și astfel puteți avea o idee mai clară și asupra timpului liber disponibil.

2. Planificați timpul liber

Stabiliți-vă mereu un obiectiv. Să petreceți timp cu partenerul, să faceți sport sau să vedeți un film la cinema. Uneori poate vă doriți pur și simplu să vă relaxați fără a face ceva în mod special. Uitați de telefonul mobil sau laptop, luați o carte pe care vă doriți de mult să o citiți, de exemplu Transatlantic, de Colum McCann și așezați-vă liniștit pe iarbă, într-un parc. Nici nu veți ști când trec orele. Nu este nevoie să organizați totul până la ultima secundă, dar cu cât știți mai clar ce vă doriți să faceți, cu atât vă veți bucura mai mult de timpul liber.

3. Munciți în plus vinerea

Încercați să vă rezolvați toate problemele și sarcinile de serviciu vinerea. Chiar dacă sunteți obosit și ați avut deja o săptămână grea. Răspundeți la e-mailurile urgente, sortați-vă sarcinile pentru săptămâna următoare, revizuiți proiectele la care lucrați și stabiliți-vă etapele care urmează. Aranjați-vă biroul vineri seara pentru a simți cu adevărat că săptămâna de muncă s-a încheiat și veți putea începe weekendul mult mai liniștit. Poate pare contraproductiv, dar, după tot acest efort în plus depus vinerea, veți avea două zile libere, care vor fi mult mai plăcute dacă nu trebuie să vă gândiți mereu la slujba dumneavoastră.

4. Nu uitați de timpul de odihnă

Timpul liber este la fel de important ca munca. Nu vă lăsați pradă agitației și grijilor cotidiene, folosiți-vă timpul liber pentru a vă reîncărca bateriile și a reduce nivelul de stres. Profitați de pasiunile dumneavoastră, asta vă va influența pozitiv starea de spirit. O escapadă la munte sau o vizită de familie vă pot ajuta să vă eliberați mintea de stres. Iar când veți ajunge acasă duminică seara, veți vedea că ați uitat complet de serviciu, griji și preocupări de zi cu zi. Acesta este un semn că weekendul a fost unul reușit. Adesea, ideile creative pe care le aveți la locul de muncă vor proveni din experiențele personale din timpul liber, acest lucru denotă faptul că cele două zile sunt ideale pentru a vă recupera energia.

Sfârșitul de săptămână durează doar două zile și trece mereu foarte repede. Să îți începi weekendul cu mintea eliberată de orice preocupare de serviciu este o adevărată artă. Dar, cu puțină planificare, totul este posibil. Nu uitați că timpul liber vă aparține 100% și depinde doar de dumneavoastră să profitați de el cât mai mult pentru a vă simți mai energic și mai fericit în săptămâna următoare. Carpe diem și să aveți un weekend reușit!

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri