9 Septembrie 2021

FOTO | Top CINCI cele mai înfricoșătoare poduri



Podurile se numără printre cele mai inedite construcții ale oamenilor. De-a lungul timpului, oamenii și-au îmbunătățit tehnica, iar podurile au ajuns să lege națiuni și locuri în care nici nu ne imaginam că am putea ajunge vreodată. Din acest motiv, unele sunt de-a dreptul înfricoșătoare. Teama de a traversa un pod este cunoscută sub numele de gefirofobie, dar majoritatea oamenilor au avut acel sentiment de slăbire a genunchilor. Iată unele dintre cele mai înfricoșătoare poduri din lume, care îi vor face pe cei mai curajoși călători să se gândească de două ori înainte de a le folosi.

Royal Gorge Bridge ?EUR" Ca??on City, Colorado

Posibil cel mai intimidant pod din emisfera vestică, podul Royal Gorge din Colorado a îngrozit vizitatorii încă din 1929.

Sursa Video: Elementary Explorers/ Youtube

A fost construit în doar șapte luni, ceea ce este remarcabil pentru o astfel de structură și se întinde pe mai mult de 1.200 de metri de teren accidentat, care include și Râul Arkansas.

În punctul său cel mai înalt, călătorii se vor afla la o înălțime de 955 de metri deasupra solului, ceea ce a făcut ca aceasta să fie și cel mai înalt pod din lume din 1929 până în 2001.

Sursa Foto: Shutterstock.com


Zhangjiajie Glass Bridge ?EUR" Zhangjiajie, China

Puțin mai înalt decât podul Royal Gorge, podul din sticlă Zhangjiajie din China este acum cel mai înalt pod de suspensie din lume. Întregul său design a fost menit să-i ademenească pe cei care caută senzații tari.

Sursa Video: AirPano VR/ Youtube

De la deschiderea sa, în 2016, acest pod uimitor a devenit o destinație turistică datorită caracteristicii sale înfricoșătoare: panouri cu fund din sticlă care permit călătorilor să vadă aproape 1.000 de metri sub locul în care stau!

Biletele trebuie rezervate în avans și doar 600 de persoane sunt permise pe pod o dată, în timp ce cei mai curajoși vizitatori pot sări cu bungee de pe o platformă care se află la o înălțime de 100 metri.

Sursa Foto: Shutterstock.com


Grand Canyon Skywalk ?EUR" Arizona

Așa-numitul turism vertical devine o afacere majoră în întreaga lume și unul dintre cele mai palpitante exemple ale acestuia în America de Nord este Grand Canyon Skywalk din Arizona, care a fost deschis în 2007.

Sursa Video: OfficialBestofAmerica/ Youtube

Această minune modernă a ingineriei este o potecă, în formă de potcoavă, suspendată deasupra solului stâncos de dedesubt.

Podul se află pe terenul de rezervare al tribului Hualapai și este deținut și operat de trib.

Sursa Foto: Shutterstock.com


Trift Bridge ?EUR" Gadmen, Elve?>ia

Suspendat în Alpii Elvețieni, Podul Trift oferă unele dintre cele mai uluitoare vederi din lume.

Sursa Video: Youtube/ WonderfulWorldPT_CH

Această atracție turistică a fost construită în 2004 și, în cele din urmă, înlocuită în 2009 cu un design „mai sigur”, dar stilul său simplu este încă suficient pentru a face pe majoritatea turiștilor să se gândească de două ori.

Nu numai podul în sine va slăbi genunchii, deoarece necesită, mai întâi, o plimbare cu telecabina și o drumeție de 90 de minute pentru a ajunge chiar în vârful structurii.

Sursa Foto: Shutterstock.com


Huashan Plank Road ?EUR" Huayin, China

Impunătorul Munte Hua din China găzduiește una dintre cele mai înspăimântătoare structuri pietonale existente.

Sursa Video: Figo Fromage/ Youtube

Numirea acesteia pod ar putea fi un pic generoasă, deoarece nu arată mult mai mult decât niște scânduri de lemn atașate la marginea unui munte.

Drumul Huashan Plank găzduiește doar circulația într-un singur sens și a fost numit una dintre cele mai înspăimântătoare drumeții din lume. Întreaga cale are mai puțin de 500 de metri lungime, dar pare a fi o mare distanță pentru a regreta decizia.

Sursa Foto: Shutterstock.com




Citeste si