Se spune că golful este un sport scump, pe care nu mulți români își pot permite să îl practice. Sebastian Grecu, membru al Federației Române de Golf spune că, paradoxal, golful nu este o activitate doar pentru bogați, fiind chiar un sport accesibil.

„Din punctul meu de vedere, golful este un sport ieftin, poate că nu este accesibil pentru România deoarece salariul minim este unul foarte mic. Cu 2.000 de lei, de exemplu, poți începe să joci golf pentru distracție. În cazul în care vrei să devii un jucător de golf amator, costul începe de la 2.000 euro”, a declarat Sebastian Grecu pentru wall-street.ro.

Pentru un kit de începător, ai nevoie de o trusă de golf second hand, care costă între 100-200 euro, un pachet de 10 lecții - 1.500 lei, trebuie să dai un anumit examen pentru a putea juca golf, chiar și pentru distracție - examen de handicap.

Un handicap de golf este o măsură numerică a potențialului unui jucător de golf, care este utilizată pentru a permite jucătorilor cu abilități diferite să concureze unul cu celălalt. Jucătorii mai buni sunt cei cu cele mai mici handicapuri.

Costul este de 500 lei. În cazul în care nu vrei să îți cumperi echipamentul, îl poți închiria de la clubul sportiv. Prețul minim pentru a închiria un cărucior de golf este de 30 euro. Cu circa 2.000 lei poți începe să joci golf doar pentru distracție.

Dacă vrei să treci la nivelul următor, costul crește destul de mult. Pentru a deveni un golfer amator, ar trebui să investești la început circa 2.000 euro în lecții, crose de golf și mai ales timp.

De ce echipamente ai nevoie pentru a deveni golfer

În ceea ce privește vârsta de la care poți începe să joci golf, reprezentanții Federației Române de Golf spun că acest sport nu are vârstă: poți să îți aduci copilul chiar și la 3 ani, dar să te distrezi ca la 20 de ani și la 70 sau 80.

Dacă vrei să transformi pasiunea într-o profesie, există câteva elemente de care ai nevoie pentru a deveni golfer amator sau de ce nu profesionist. Echipamentul costă în geantă de golf, mingi, cărucior și 14 crose. Golful se joacă în maximum patru parteneri.

În ceea ce privește vestimentația, este nevoie de o anumită etichetă: pantaloni lungi, tricou polo și mănuși pentru a ține crosa cu care joci.

Care este profilul jucătorului de golf din România

Sebastian Grecu spune că în ultimii cinci ani, golful a devenit un sport tot mai popular în rândul românilor, dar mai ales al tinerilor. Dacă în urmă cu 16-17 ani în România erau 300 de jucători, numărul a crescut la 1.500 în 2020-2021. Din numărul total de jucători, doar 10% sunt femei.

„S-a observat o creștere foarte mare a numărului de jucători în ultimii cinci ani pentru că au devenit mai informați, au existat mai multe proiecte care să promoveze sportul, s-au construit terenuri de golf. A crescut și salariul și nivelul de trai și oamenii au dorit să caute o modalitate prin care să se relaxeze și distreze”, precizează acesta.

În general, profilul consumatorului de golf din România este alcătuit din tineri între 25 și 40 de ani, care lucrează în antreprenoriat, medicină, economie, drept, inginerie, dar și din domeniile artistice: muzicieni, scriitori sau pictori.

Deși oamenii au devenit mai interesați de acest sport în ultimii ani, România se situează la coada clasamentului în Europa, Bulgaria și Ungaria fiind înaintea noastră.

„Un caz excepțional este Cehia, care are peste 100 de terenuri de golf. Legătura dintre infrastructură și numărul de golferi este esențială. Dacă reușim să construim terenuri de golf, va creste și numărul de jucători”.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Nicolae
 Raluca a studiat Jurnalism la Universitatea Hyperion din București și a urmat un master în Comunicare mediatică și publicitate, în cadrul aceleiași instituții. Ea și-a început activitatea în presă în 2019, în departamentul economic al grupului Mediafax. În perioada 2019-2020, Raluca a acoperit domeniile start-up și fintech în cadrul Adevărul Financiar , publicație care face parte din grupul Adevărul . S-a alăturat echipei...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri