8 Octombrie 2021

FOTO | Top conace din România pentru o vacanță de poveste



Fața turismului din România s-a schimbat în ultimii ani, țara noastră îmbogățindu-se cu opțiuni de cazare care îmbină tradiționalul cu modernitatea. Așa au apărut casele de vacanță sau conacele, o imagine a cultului românesc, însă îmbrăcat în luxul vremurilor prezente. Iată câteva exemple de conace din România, unde vă puteți caza pentru o vacanță de poveste.

Conacul Polizu

Conacul Polizu a fost construit între 1880 – 1887, fiind reședinta de vară a familiei Ghika-Polizu-Micșunești. Realizat de o echipă de arhitecți italieni, conacul a fost oferit drept dar de ăcăsatorie Alexandrinei Polizu.

Totodată, conacul a fost locul de întâlnire al boierimii vremii, al vizitelor Reginei Maria a României, principilor Ileana și Nicolae, dar și a memorialistului Nicolae Iorga. Conacul este unul cu o istorie lungă, abia în 2005 revenind moștenitoarei de drept.

Aceasta a reușit să obțină prin retrocedare moșia de la Maxut și Conacul, într-un stadiu foarte avansat de degradare.

Pe 11 ianuarie 2006, conacul a fost introdus într-un amplu proces de renovare, vreme de cinci ani. În 2014 au fost renovate și clădirile anexe, iar în 2016 a fost deschisă și piscina exterioară.

Conacul are 25 camere pe domeniu:

  • șapte în cladirea istorică,
  • patru în anexa de la parter,
  • șapte în anexa de la etaj,
  • șapte în anexa de la piscină.

Sursa Foto: Conacul Polizu/Facebook


Conacul Secuiesc

Conacul Secuiesc se află în Colțești (în maghiară Torockószentgyörgy), un sat în comuna Rimetea, din județul Alba. Capacitatea maximă a Conacului Secuiesc este de 60 persoane.

Printre principalele puncte de atracție se numără Rimetea, un sat introdus în patrimoniul Unesco, aflat la doar câțiva kilometri distanță. Rimetea mai este supranumit și “satul caselor albe”, numărul acestora depășind 200 de unități, toate ridicate între secolele XVII – XIX.

Un alt punct principal de interes este Cetatea Trascăului. Aceasta este amplasată în vârful unei coline, care oferă panorame de vis către crestele din jur.

Sursa Foto: Conacul Secuiesc


Kormos Residence

Cabana de vânătoare, Kormos Residence, a fost construită în 1984, sub supravegherea cuplului Ceaușescu, care a ales personal amplasamentul pe baza frumuseții sale scenice.

Casa s-a păstrat în forma sa originală. Astăzi, Kormoslak vine în întâmpinarea turiștilor care iubesc natura.

În plus, unele dintre obiectele personale ale cuplului, cum ar fi arma liderului comunist și mașina lui s-au păstrat de-a lungul timpului. Mașina poate fi chiar testată de turiști contra sumei de 25 de euro/ persoană/ zi.

Tot la capitolul acesta, în holul de la parter, există o colecție de fotografii despre momentele cuplului petrecute la Kormos.

Aici poate fi admirată și o colecție de trofee de animale valoroase. Două dintre armele lui Ceaușescu se regăsesc tot aici în stare originală. Una dintre ele este decorată cu aur.

Sursa Foto: Kormos Residence


Casa Timi?(TM)

Deși denumirea ne duce cu gândul la o unitate de mai mici dimensiuni, Casa Timiș este un conac în toată regula.

Wall-Street.ro a făcut chiar și o vizită la Casa Timiș, conacul aflat la doar o oră de București, dar la ani-lumină de media turismului autohton, pentru că îmbină aproape perfect frumusețea locului cu servicii la cele mai înalte standarde.

Casa Timiș se află la doar 70 de km de București, în satul Chițorani din comuna Bucov din Prahova.

Proprietara Casei Timiș, Cristina Timiș, s-a ocupat și continuă să se ocupe de amenajările interioare, dorind ca fiecare zonă a conacului să păstreze elemente din stilul în care conacul a fost construit, respectiv stilul neoromânesc.

Activități la Casa Timiș
  • Poți să te plimbi pe dealuri și prin grădină atât pe jos, cât și cu bicicleta, totul în deplină siguranță;
  • Mergi pe Drumul Vinului;
  • Degustări de vin;
  • Vizite la cramele de pe Dealul Mare;
  • Poți juca ping pong sau badminton;
  • Poți lenevi pe șezlong;
  • Activități cu enterteiner la locul de joacă pentru copii.

Sursa Foto: Wall-Street.ro


Vila Florica Socolescu

Vila Florica Socolescu se află la aproximativ 300 de metri de Casa Memorială George Enescu. Conacul este dotat cu terasă, balcon și vedere la grădină. Vila are patru dormitoare, TV cu ecran plat și bucătărie.

Sursa Foto: Travocals.ro

De asemenea, parcul Dimitrie Ghica este situat la 1,1 km de proprietate, iar Mănăstirea Sinaia se află la 1 kilometru. Tot la capitolul atracții turistice se încadrează și Castelul Știrbey, Castelul Peleș, dar și Castelul Pelișor.

Totodată, conacul oferă acces la o saună, iar oaspeții se pot bucura de schi în apropiere sau se pot relaxa în grădină.

Sursa Foto: Travocals.ro




Citeste si