Weekendul acesta, pe 30-31 octombrie, Bucureștiul găzduiește Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON. Evenimentul reunește mai multe curse de alergare, de 5, 10, ștafetă (4X10 km), 21 și 42 km. Cea de-a 14-a ediție va avea startul în Piața Constituției.

Sâmbătă, de la ora 9.00 vor lua startul alergătorii de la cursa de 10 km și de la ora 10.45, cei de la cursa de 5 km. Duminică va fi un singur start, de la 8.30 pentru cursele 42 km, Ștafetă și 21 km.

În efortul de a lua o măsură de siguranța suplimentară pentru alergători, înscrierile online se vor prelungi până vineri, 29 octombrie pentru cursele 10 km și 5 km, respectiv sâmbătă, 30 octombrie pentru cursele 21 km, 42 km și Ștafetă.

Certificat verde pentru alergători

La eveniment va fi permis accesul tuturor alergătorilor care vor face dovada înregistrării și care pot oferi dovada imunității după cum urmează:

  • certificat digital European COVID - Certificat de Vaccinare pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
  • certificat digital European COVID - Certificat de recuperare pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării cu SARS-COV-2.
  • aceștia vor face dovada înregistrării și vor prezenta dovada vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Pentru cetățenii români, cele două tipuri de certificate pot fi generate și descărcate de AICI.

În zona Sport Expo va fi pus la dispoziție un centru de testare pentru alergătorii care vor veni să-și ridice kiturile de participare sau să se înscrie la una dintre curse. Testarea este opțională și gratuită pentru toți participanții și va fi efectuată de către o clinică acreditată de Ministerul Sănătății.

Persoanele care prezintă documentele medicale amintite mai sus vor primi o brățară de acces pe baza căreia vor putea intra în sectoarele de START. Înlăturarea brățării este interzisă, iar o brățară nouă poate fi obținută doar prin efectuarea unei noi înscrieri.

La această ediție a Maratonului București Raiffeisen Bank, kitul de concurs se va ridica doar personal, nu prin delegat sau reprezentant.

Măsuri de siguranță în zonele de START

În zonele de START / FINISH (Piața Constituției, Bd. Libertății – zona Parc Izvor) vor fi luate măsuri suplimentare de siguranță:

  • acces restricționat doar pentru personalul esențial din echipa de organizare, participanți și autorități;
  • distribuirea și impunerea utilizării măștilor de protecție (care vor fi înlăturate după primii 150 m; altele noi urmând să fie oferite la finalul cursei, odată cu medalia);
  • distribuirea și impunerea folosirii dezinfectanților;
  • dezinfectarea cu regularitate a obiectelor, suprafețelor și incintelor destinate utilizării publice (ex. toalete ecologice, mese, scaune etc.);
  • instalarea de porți pentru termoscanare, în vederea măsurării temperaturii participanților;
  • crearea de spații de izolare, care să poată fi folosite în caz de nevoie, în condiții de maximă siguranță, pentru persoanele care prezintă simptome de COVID-19;
  • utilizarea de produse preambalate (ex. apă, batoane energizante etc.).

„Suntem convinși că tot împreună putem merge mai departe, asumându-ne cu responsabilitate grija față de noi și de cei dragi", a declarat Valeria Răcilă van Groningen, președinta Bucharest RUNNING CLUB.

„Este rolul nostru să ne asigurăm că există continuitate în sport și că există cadrul legal pentru ca oamenii să poată practica sportul pe care îl iubesc fără să se pună în primejdie sau să-i pună pe alții în primejdie”, a declarat la conferința de presă Cristian Emilian Ghiță, Subsecretar de Stat, Ministerul Tineretului și Sportului.

Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON este un eveniment marca #RunInBucharest, organizat de Bucharest RUNNING CLUB și este un eveniment criteriu de calificare pentru Campionatele de Atletism Europene (Munchen, 2022) și Mondiale (Oregon, 2022), precum și pentru Campionatul Mondial 40+ destinat alergătorilor amatori, a cărui finală va avea loc în cadrul Maratonului de la Londra din 2022.

Traseele pentru toate cursele au startul în centrul Bucureștiului, în Piața Constituției, iar hărțile sunt disponibile AICI.

Participanții la Maratonul București Raiffeisen Bank vor primi și anul acesta albume foto personalizate. Albumele sunt oferite de Raiffeisen Bank, iar noutatea acestei ediții este că ele vor fi oferite tuturor, indiferent că sunt concurenți, voluntari, sponsori sau parteneri.

Sursa foto: Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri