Aurul în domeniul frumuseții - un truc de marketing sau o componentă cu adevărat utilă?!

Există o dezbatere constantă în jurul acestei probleme. Să încercăm să ne dăm seama împreună de ce metalul nobil se adaugă în componența produselor cosmetice https://makeup.ro și dacă oferă cu adevărat un efect benefic.

Ce fel de aur este folosit în produsele cosmetice?

Producătorul adaugă în compoziție 2 tipuri specifice de aur: coloidal și chelat.
Aurul coloidal este o soluție formată din apă și particule mici de metal prețios. Acesta se obține folosind o placă de aur, curent alternativ și lichid demineralizat.

În ceea ce privește chelatul sau biogoldul, acesta se obține în același mod, doar în condiții speciale— particulele sunt combinate cu diverse ingrediente biologic active și aminoacizi. O astfel de compoziție este utilizată în cosmetică în calitate de „conductor” - permite ingredientelor active să pătrundă mai adânc în straturile pielii.

Proprietăți utile ale aurului în domeniul cosmetic

Mecanismul de acțiune al aurului coloidal este încă în studiu. În prezent, oamenii de știință nu au ajuns la un răspuns final, însă multe studii demonstrează că acesta exercită un efect benefic asupra pielii:

-Accelerează procesul de regenerare a celulelor epidermice;
-Încetinește procesele de îmbătrânire;
-Îmbunătățește tonusul pielii și starea generală;
-Vindecă prin scăderea acidității pielii;
-Acționează ca un „catalizator” pentru a îmbunătăți acțiunea altor agenți;
-Accelerează microcirculația sângelui;
-Cel mai adesea, aurul coloidal este adăugat în patch-urile pentru ochi;
-După utilizare echilibrul acido-bazic este normalizat;
-Procesele de îmbătrânire încetinesc;
-Se activează metabolismul țesutului conjunctiv;
-Iar acțiunea toxinelor este neutralizată.

Cu alte cuvinte, după aplicarea produselor cosmetice cu nanoparticule de aur, pielea devine strălucitoare, sănătoasă și elastică. În ceea ce privește eliminarea ridurilor, există o mulțime de controverse chiar și în rândul cosmetologilor cu privire la acest lucru. Majoritatea sunt de acord că metalul de lux nu este capabil să elimine defectele existente legate de vârstă, dar poate preveni apariția altora noi. Prin urmare, cel mai adesea produsele cosmetice cu aur sunt destinate femeilor după 30 de ani.

În cosmetică, particulele de aur coloidale pot acționa ca o componentă principală, datorită efectului benefic asupra pielii. Cu toate acestea, metalul este adesea adăugat la produse cosmetice în combinație cu alți compuși naturali. De exemplu, aurul are un efect pozitiv asupra echilibrului hidrolitic al dermei. Prin adăugarea unei soluții coloidale cu o compoziție hidratantă, se obține un produs cosmetic puternic care nu numai că umple pielea cu umezeală, dar ajută și la păstrarea cantității necesare.

Cu ce ​​componente este combinat aurul?

Aurul este combinat cu aproape toate componentele, prin urmare, diverse combinații se găsesc în compoziția produselor cosmetice. Dar cel mai adesea, este combinat cu;
-acid hialuronic;
-extracte din plante;
-colagen.

Produsele cosmetice pe bază de „aur” au un efect cumulativ, deci trebuie să le folosiți în mod regulat. O singură utilizare, chiar și în combinație cu ingrediente puternice, poate oferi doar o îmbunătățire temporară.

Sursa foto: makeup.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri