Ținutele business impun utilizarea unor detalii decorative minimaliste, cu un design simplu. Iată șapte categorii de accesorii vestimentare discrete, cu bun-gust, care pot fi folosite cu succes la birou.

Accesorii potrivite ținutelor business

Costumele sau rochiile uni, în stil business, pot fi completate cu accesorii elegante, care să nu iasă prea mult în evidență. În funcție de mediul de lucru, dacă este mai puțin formal, opțiunile se pot extinde și către detalii cu texturi diferite sau forme creative.

1. Rame de ochelari consacrate

Modelele clasice sunt cele mai potrivite pentru outfiturile business. Alege ramele de ochelari de vedere disponibile pe lensa.ro: circulare, ovale, rectangulare, de tip Pilot, Cat eye sau Clubmaster. Trebuie evitate ramele supradimensionate, cu detalii extravagante sau cu forme și culori neobișnuite, care atrag prea mult atenția.

2. Eșarfă sau cravată

Dacă articolele vestimentare sunt în culori neutre, o eșarfă sau o cravată din mătase, uni, cu nuanțe puternice, vivante, poate reprezenta un mod bun de exprimare a personalității. Mai mult, eșarfa poate avea un imprimeu discret, în timp ce cravata poate fi cu dungi sau cu buline, pentru a sparge monotonia ținutei.

3. Ceas clasic

Un accesoriu care n-ar trebui să lipsească din outfitul office este ceasul. Cureaua acestuia poate fi de piele neagra sau maro, de cele mai multe ori, sau din metal de culoare argintie sau aurie, daca mediul o permite. De asemenea, cadranul ar trebui să aibă un stil minimalist, iar dimensiunile acestuia să fie moderate.

4. Curea de piele

Pentru femei este potrivită o curea subțire, de talie sau de șold, în culori neutre sau pastelate, cu o catarama simplă. Bărbații ar putea asorta outfitului business o curea de piele cu o lățime medie și o cataramă clasică. În funcție de culoarea costumului, s-ar putea îndrepta spre un accesoriu maroniu, brun-roșcat, roșu-cafeniu, arămiu, cognac sau negru.

5. Bijuterii delicate

Ținutele office nu trebuie încărcate cu multe accesorii. Două-trei detalii finuțe sunt suficiente. Așadar, sunt potrivite bijuteriile delicate, din materiale de bună calitate și cu pietre prețioase discrete sau cu perle: un inel rafinat sau o verighetă, o brățară din aur sau argint, un colier simplu sau cu un pandantiv mic, precum și cercei de dimensiuni reduse.

6. Broșă sau butoni

Un outfit pentru femei poate fi completat cu o broșă subtilă sau una vintage care să nu atragă prea mult atenția. Ar trebui evitate cele prea strălucitoare sau opulente. În schimb, butonii sunt accesorii pentru costumele bărbătești. Modelele clasice dau un aer solemn, în timp ce formele speciale sunt ideale pentru un mediu mai puțin formal.

7. Geantă sau servietă

O geantă sau o servietă business trebuie să fie suficient de spațioasă pentru laptop și alte obiecte necesare. Acestea sunt realizate din piele naturală sau artificială, cu un design clasic și compartimentate eficient. Opțiunile de culori sunt de la negru sau bleumarin, la diferite nuanțe de maro, crem și roșu.

Outfiturile office nu trebuie încărcate cu prea multe detalii. Simplitatea și rafinamentul sunt esențiale pentru ținutele business. Accesoriile alese pot fi delicate, minimaliste, din materiale de bună calitate.

Fotografie creată de Andrea Piacquadio, de la Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri