5 Mai 2022

Vinurile MĂIASTRU din podgoriile Cramei Oprişor



Vinurile MĂIASTRU, produse din strugurii cultivati pe colinele Oltenesti ale Oprișorului, se disting prin prospețimea lor, prin fructozitate si vitalitate.

Gustoase, suculente si pline de vervă precum este starea de spirit dezinvoltă a Oltenilor, vinurile MĂIASTRU , sunt o evocare în simțuri a legendei păsării-regină, cu rădăcini în povestirile și tradițiile populare. Oltenii parcurg istoria drept o comunitate de luptători pentru valorile si obiceiurile strămoșești, pentru menținerea vie a culturii locale.

Oltenii au renăscut necontenit după nenumărate incercări și provocări ale vremurilor prin care au trecut. Vinurile Măiastru, poartă mesajul senzorial (vizual, aromatic, gustativ) al bucuriei renașterii și statorniciei Oltenilor pe locurile pe care ei au viețuit de secole. Cunoscută în multe culturi ca reper, Pasărea Măiastră este ca o oglindă a soarelui, strălucind în mii de culori, de o frumusețe nepământeană.

Alegerea desenului alb-negru al păsării nu este deloc întâmplătoare. Este indiciul unei frumuseți ce nu se arată muritorului de prima dată, ochii oamenilor se lasă învăluiți de emanația sa cromatică, de cercul luminos, fermecător, ce o învăluie. În același fel și vinurile MAIASTRU trebuie descoperite meticulos, spre a ne putea bucura de fiecare detaliu pe care pământul oltenesc l-a picurat și destăinuit în rodul viei.

https://www.crama-oprisor.ro/vinurile/Oltenia_Profunda/MAIASTRU



Citeste si