Una dintre cele mai vechi păduri din lume a fost descoperită în China, oamenii de știință fiind de părere că vor descoperi și specii noi, atât de plante, cât și de animale.

The Guardian a raportat că exploratorii peșterilor din regiunea Guangxi, din sudul Chinei, au găsit o grotă, care conținea o pădure veche cu copaci de până la 40 de metri înălțime, scrie The Mirror.

Situl se numără printre cele 30 din județul Leye și este cel mai mare, având o lungime de 306 de metri și o lățime de 150 de metri, având o adâncime de 192 de metri.

Zhang Yuanhai, un inginer senior la Institutul de Geologie Carstică din China Geological Survey, a declarat agenției de știri de stat Xinhua că situl avea trei peșteri între pereții săi și o pădure primitivă în partea de jos.

Chen Lixin, care a condus echipa de expediție, a spus că, pe lângă copaci, era și tufă densă care i-a ajuns până la umeri.

„Nu aș fi surprins să știu că există specii găsite în aceste peșteri care nu au fost niciodată raportate sau descrise de știință până acum”, a spus el.

Zona este cunoscută ca peisaj carstic, format în primul rând prin dizolvarea rocii de bază de către apele subterane, creând doline, pâraie, peșteri, izvoare și alte trăsături caracteristice.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri