Una dintre cele mai vechi păduri din lume a fost descoperită în China, oamenii de știință fiind de părere că vor descoperi și specii noi, atât de plante, cât și de animale.

The Guardian a raportat că exploratorii peșterilor din regiunea Guangxi, din sudul Chinei, au găsit o grotă, care conținea o pădure veche cu copaci de până la 40 de metri înălțime, scrie The Mirror.

Situl se numără printre cele 30 din județul Leye și este cel mai mare, având o lungime de 306 de metri și o lățime de 150 de metri, având o adâncime de 192 de metri.

Zhang Yuanhai, un inginer senior la Institutul de Geologie Carstică din China Geological Survey, a declarat agenției de știri de stat Xinhua că situl avea trei peșteri între pereții săi și o pădure primitivă în partea de jos.

Chen Lixin, care a condus echipa de expediție, a spus că, pe lângă copaci, era și tufă densă care i-a ajuns până la umeri.

„Nu aș fi surprins să știu că există specii găsite în aceste peșteri care nu au fost niciodată raportate sau descrise de știință până acum”, a spus el.

Retail jobs

Zona este cunoscută ca peisaj carstic, format în primul rând prin dizolvarea rocii de bază de către apele subterane, creând doline, pâraie, peșteri, izvoare și alte trăsături caracteristice.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri