7 Iulie 2022

Noua viză de nomad digital din Bali: Străinii pot trăi și lucra în Indonezia fără taxe



Indonezia încearcă să atragă mai mulți lucrători remote în țară prin introducerea unei noi vize pentru nomazi digitali. Această viză are ca scop stimularea interesului pentru a lucra în destinații turistice populare, precum insula Bali. Viza va permite lucrătorilor remote să locuiască în țară fără a plăti taxe, atât timp cât veniturile lor provin din întreprinderi cu sediul în afara Indoneziei, notează Euronews.

Viza de nomad digital va fi valabilă timp de cinci ani. Permisul special este conceput pentru a fi o soluție simplă pentru străinii care doresc să lucreze în Indonezia. Un proces de solicitare mai simplificat și o frecvență mai mare a zborurilor către arhipelag urmăresc să atragă angajații cu politici de lucru remote.

Viza de cinci ani ar deveni cea mai lungă viză pentru nomazi digitali disponibilă în comparație cu alte țări. Deocamdată, nu au fost anunțate orientările privind momentul și modul în care puteți solicita viza.

Bali, destinația de top a nomazilor digitali

Bali este deja una dintre destinațiile favorite pentru lucrătorii remote, datorită climatului său cald și costurilor de trai scăzute. Cu toate acestea, normele actuale privind vizele nu facilitează șederile pe termen lung.

În prezent, nomazii digitali pot solicita o viză temporară pentru a lucra din Indonezia. Printre opțiuni se numără viza la sosire (VoA), care este valabilă 30 de zile, viza turistică, care poate fi reînnoită pentru a dura în total 60 de zile, sau o viză de afaceri care poate fi prelungită până la 180 de zile.

Citiți și: Topul celor mai frumoase locuri din care să lucrezi, dacă ai un job remote

Turismul sustenabil aduce mai mulți bani

Ministrul indonezian al turismului, Sandiaga Uno, a declarat că noua autorizație face parte din procesul de trecere la un turism mai sustenabil.

„În trecut, cei trei S erau: soare, mare și nisip (sun, sea and sand). Noi îl mutăm la seninătate, spiritualitate și sustenabilitate. În acest fel, obținem o calitate mai bună și un impact mai bun asupra economiei locale", a declarat Uno pentru Bloomberg.

Viza de nomad digital urmărește să aducă persoane care cheltuiesc mai mult și care rămân mai mult timp.



Citeste si