Muzică, mâncare și voie bună în parc sunt doar câteva dintre elemente care descriu evenimentele care au loc în acest weekend. Iată la ce mai puteți participa în acest final de săptămână în afară de programul Străzi deschise al celor de la ARCEN.

Evenimente în Sectorul 3

În Sectorul 3, în perioada 5 - 7 august 2022, au loc următoarele evenimente:

 • Concerte:
  • Parcul Al.I. Cuza - Stagiune Muzicală Estivală - foișorul de piatră din capătul aleii principale a parcului (acces: intersecția străzilor Baba Novac și Câmpia Libertății), între orele 20,30 - 21,30:
  • Vineri, 05.08 – Soul Serenade
  • Sâmbătă, 06.08 – Elina & Classical Sounds
  • Duminică, 07.08 - Fanfara Angely’s, dirijor Marius Cristian Firca
 • Ateliere pentru copii:
  • Parcul Al.I. Cuza, aleea principala, zona Rozarium (acces: intersecția străzilor Baba Novac și Câmpia Libertății)
  • Sâmbătă, 06.08, între orele 17.00 -20.00 ateliere interactive pentru copii (jurnalism, radio, dj muzical) - în cadrul proiectului ”Radio Boot Camp”, realizat de Asociația Părinților Isteți, în parteneriat cu ItsyBitsyFM, proiect finanțat cu fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 3
  • Parcul Titanii - Atelierele Fanteziei, o serie de evenimente educative și de divertisment pentru copii, dar și pentru părinți, realizate de Asociația Prom’Art Creative și finanțate prin fonduri nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 3
 • “Instrument la îndemână”
  • Perioada de desfășurare: 6 august și 7 august, orele 16.00-17.00 și 17.30-18.30
  • Activități: Pulsul muzicii și mișcarea corporală, muzică și joc, ateliere muzical-coregrafice pentru copii, de reproducere a ritmurilor și armoniilor, de reconectare senzorială la natură
  • Coordonator: prof. Stela Guțanu – pedagog și dirijor
 • Sport:
  • Baschetul 3x3, disciplină olimpică de la Tokyo 2020, vine din nou în Sectorul 3 - FIBA 3X3 Nations League 2022 are loc în perioada 5-7 august 2022, la Park Lake Shopping Center. Evenimentul este organizat de către ACS Sport Promotion și Sport Arena Streetball, finanțat de către Primăria Sectorului 3 prin programul de finanțări nerambursabile de la bugetul local și susținut de către ParkLake Shopping Center, Nike, Tissot, Horizon, și Federația Română de Baschet. Partener global al evenimentelor FIBA 3x3 este Wilson.

Festivalul Turcesc

În luna lui „Gustar” puteți gusta multe preparate tradiționale turcești precum: Lahmacun, Adana Kebab, Lule Kebab, Kataif, Katmer, Gozleme și bineînțeles, baclavale cu arome orientale.

Retail jobs

De vineri, 5 august de la ora 17:00, până duminică, 7 august, Festivalul Turcesc se desfășoară în parcul Lumea Copiilor, unde găsiți, nu doar preparate turcești, dar și muzică, dans, produse turcești, tatuaje henna și pictură pe apă, Ebru.

Nocturne de Poezie Contemporană - ediția 8

În perioada 29 iulie - 2 septembrie, ARCEN organizează a 8-a ediție a Nocturnelor de poezie contemporană - ÎNSEMNĂRI, care aduce împreună peste 25 de poeți și artiști, pe terasa Magheru One, în cadrul a 7 evenimente cu lecturi, performance, dialoguri și Q&A cu publicul.

Vineri, 5 august, de la ora 19.30, pe terasa Magheu One, vor citi poetele Livia Ștefan, Anastasia Gavrilovici, Teona Farmatu, Miruna Vlada.

Biletele pot fi achiziționate de AICI.

 • Program 5 august
  • 19.30 – 21.00 –– Muzica: Iulian Morar
  • 21.00 – 22.30 –– Lecturi: Livia Ștefan, Anastasia Gavrilovici, Teona Farmatu, Miruna Vlada
  • 22.30 – 00.00 –– Muzica: Iulian Morar
  • 19.30 - 00.00 - Stand de poezie — Casa de Editură Max Blecher, Cărturești
  • 19.30 - 00.00 - Bar

Accesul se va face începând cu ora 19.30.

Citeste si:
MOL România, reacție după anunțul acțiunii în instanță a lui...
MOL România, reacție după...

Adresa este: terasa Magheru One, etaj 8. Bulevardul General Gheorghe Magheru, nr. 1, Sector 1.

Balkan Jazz Summer Sessions

Balkan Jazz Summer Sessions este o serie de concerte organizată în weekendul 5 – 7 august la Palatul Bragadiru din București.

Scopul sesiunilor este acela de a invita muzicieni din spațiul balcanic și de a le oferi contextul favorabil prezentării proiectelor personale, dar și de a implica admiratorii evenimentelor muzicale de top în procesul creativ, totul desfășurându-se într-o atmosferă relaxată și elegantă de vară.

Află AICI care este programul evenimentului și cum puteți achiziționa biletele.

Bazaar de Vară

Evenimentul se va desfășura în București, la CoOperativa bar, pe str. Icoanei nr 86 și vă punem împreună la dispoziție spațiul exterior, grădina superbă pentru a ne bucura de vreme frumoasă cu soare și voie bună.

Citeste si:
Programul complet al ultimului weekend pietonal al verii la Străzi...
Programul complet al...

Barul vă stă la dispoziție cu licori magice pentru a vă răcori, iar restaurantul de pe terasa din spate + food truck-ul de la intrare sunt deschise cu mâncare delicioasă toată ziua.

Iată ce fel de produse veți putea descoperi în cadrul târgului nostru:

 • bijuterii
 • lumânări
 • decorațiuni
 • accesorii
 • haine (handmade)
 • jucării
 • terarii
 • săpunuri
 • uleiuri
 • haine (vintage/second hand)

Evenimentul va avea loc între orele 11:00-19:00, iar intrarea este gratuită.

Impro Comedy Show

Cunoscuți ca veteranii teatrului de improvizație, trupa Improvisneyland este unul din pionierii acestui gen de spectacol. Formată din actori profesioniști de top, care joacă la cele mai importante teatre din România și în seriale de comedie cunoscute, Improvisneyland face Comedy Impro Show în stare pură, cu audiență pentru întreaga familie, interactiv, spontan, fără limită de vârstă sau de râs!

Citeste si:
TOP lucruri de făcut în acest weekend. Unde puteți ieși în oraș
TOP lucruri de făcut în acest...

La spectacolele Improvisneyland râzi pe bune, iar regizorul este chiar publicul însuși – acesta contribuind activ în universurile create pe scenă de actorii profesioniști. Actorii compun scene integrând expresii, emoții și situații oferite de public.

De la jocuri cu surprize, la cele de agilitate, scene cu voluntari sau cântece improvizate alături de muzicianul trupei, toate sunt create spontan într-o locație intimă și confortabilă, în inima Bucureștiului, la Teatrul Roșu.

Târgul de miere – Retezatul stupilor, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

În perioada 6 – 7 august 2022, are loc a doua ediție a Târgului de miere – Retezatul stupilor. Evenimentul va cuprinde o serie de întâlniri cu apicultori veniți din toată țara pentru a ne vorbi despre beneficiile mierii și importanța albinei pentru întreaga omenire.

Citeste si:
David Popovici s-a retras din cursa de 400 de metri liber
David Popovici s-a retras din...

Evenimentul va cuprinde și momente artistice susținute de Grupul Mlădițe ilfovene și Ansamblul ”Doinița” al Casei de Cultură a Studenților. De asemenea, vizitatorii vor putea cumpăra produse apicole și artizanale realizate de meșteri și producători veniți din întreaga țară.

La Teatru, în Sectorul 6

Teatrul Masca își invită vecinii din cartierele Militari, Crângași, Drumul Taberei și Giulești la primul weekend de spectacole din cadrul proiectului „Departe de centru, Aproape de oameni”, ediția 2022.

Piesele de teatru sunt prezentate de mai multe instituții culturale bucureștene atât de stat, cât și independente. Vor avea loc în Amfiteatrul în aer liber de la sediul Teatrului Masca (Bulevardul Uverturii, nr. 14).

 • Astfel, sâmbătă, 6 august, de la ora 19.30, este programat spectacolul de improvizație „Improfix” al Teatrului Arte dell Anima.
 • Duminică, 7 august, de la ora 19.30, actorii de la Teatrul Coquette joacă piesa „Doamne, ce zile minunate!”.

Sunt primele piese de teatru dintr-o serie mai amplă, care se desfășoară pe toată durata lunii august, până pe 4 septembrie.

Citeste si:
Popovici s-a calificat în finala cursei de 400 m liber la...
David Popovici s-a calificat...

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a teatrului (rezervări și informații la 0733.048.516) sau online.

Străzi deschise

Pe 6 şi 7 august, Calea Victoriei, şoseaua Kiseleff şi strada Jean Louis Calderon devin din nou pietonale la Străzi deschise și vor fi animate cu zeci de momente de poezie, muzică, proiecte eco şi performance-uri stradale. În premieră la „Străzi deschise”, traseul pietonal de pe strada Calderon va include instalaţii de artă, proiecţii video pe carosabil şi ateliere pop-up pe tema sustenabilităţii creative, completate de recitaluri de poezie, DJ seturi şi concerte folk şi pop, prezentate de Galeria Galateca și Wise Romania.

Zone pietonale / Străzi deschise 6-7 august 2022, între orele 09:00 şi 22:00

 • Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;
 • Șoseaua Kiseleff între str. Arh. Ion Mincu și str. Monetăriei;
 • Str. J.L. Calderon între str. Batiște și C.A.Rosetti (Sectorul 2).

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri