Domeniul schiabil Borişte din staţiunea Izvoare, Munţii Gutâi, va fi reabilitat şi introdus în circuitul turistic, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan.

"Deja a fost a aprobat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico-economici şi devizul general estimativ pentru obiectivul de investiţii. (...) Intenţia noastră e ca în cel mai scurt timp cu putinţă să reintroducem în circuitul turistic local şi regional domeniul schiabil Borişte, acum folosit prea puţin pe durata iernii de schiorii începători. Avantajul staţiunii e că se află în vecinătatea municipiului Baia Mare, avem un drum de acces care ar trebui îmbunătăţit, însă acum ne concentrăm pe repunerea în valoare a domeniului schiabil şi, implicit, a întregii staţiuni Izvoare", a spus Ionel Bogdan pentru Agerpres.

Conform documentaţiei tehnice, obiectivul investiţional este inclus în programele anuale de dezvoltare a destinaţiilor şi a produselor turistice ale Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului, programe prin care se urmăreşte susţinerea turismului intern în vederea îmbunătăţirii circulaţiei turistice în paralel cu conservarea patrimoniului natural şi cultural.

Domeniul schiabil Borişte se află în vecinătatea staţiunii Izvoare, masiv ce oferă condiţii geografice şi climatice propice pentru dezvoltarea sporturilor de iarnă.

"Zona este cunoscută împătimiţilor de schi care obişnuiesc să schieze aici, în special la sfârşitul sezonului rece când zăpada s-a topit deja de pe alte pârtii sub denumirea de Borişte. Aceasta este situată pe versantul nordic al masivului Igniş, de-a lungul Văii Vălăului din Munţii Gutâi. Pe vremuri, aici se organiza Cupa Veteranilor la Schi. Pornind de la această locaţie, se doreşte amenajarea unui domeniu schiabil modern, cu facilităţi de transport pe cablu care să asigure un turism modern şi civilizat, cu toate consecinţele ce decurg de aici în dezvoltarea social economică a zonei şi a judeţului Maramureş", se mai precizează în documentaţie.

În prezent, în staţiunea montană Izvoare se poate schia pe trei pârtii de schi, pârtii ce sunt amplasate disparat, fără ca să existe legături între ele.

"Cele trei pârtii din staţiunea Izvoarele (Poiana Soarelui, Brazi, Cora - n.r.) sunt pârtii scurte, având lungimile sub 800 de metri şi se adresează în principal doar schiorilor începători. În plus, fiecare pârtie este amplasată într-o altă parte a staţiunii, neexistând trasee sau instalaţii de legătură între ele. Fiecare din cele trei pârtii de schi este deservită de instalaţii de transport cu cablu de tip teleschi. (...) Staţiunea Izvoare, deşi cunoscută ca o staţiune de schi, nu dispune în momentul de faţă de o pârtie de schi cu adevărat atractivă, cu un transport pe cablu adecvat şi modern, care să asigure un aflux mai mare de turişti în perioada iernii şi dezvoltarea economică a zonei, acesta fiind motivul pentru care Consiliul Judeţean Maramureş propune prin prezentul proiect dezvoltarea domeniului schiabil Izvoarele-Borişte", se mai arată în documentul întocmit de CJ.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri