Film, muzică, mâncare și vin sunt lucrurile care definesc acest weekend, în București. Iată la ce evenimente puteți participa la finalul acestei săptămâni.

Nordic Festival Film

Nordic Festival Film îi invită pe toți iubitorii cinematografiei nordice la cea de-a treia sa ediție, în acest weekend. Festivalul va începe joi 22 septembrie, ora 18:30, iar proiecțiile vor continua până duminica 25 septembrie, oferind cinefililor un program variat ce cuprinde comedie, dramă, thriller, film istoric, dar și animații pentru copii. Festivalul se desfășoară în București, la Cinema Elvire Popesco din Bd. Dacia, Nr. 77.

În program veți găsi 14 pelicule multipremiate de lungmetraj, subtitrate în limba română, prin care #NordicFF aduce în prim-plan perspective cinematografice atipice și unice, care celebrează diversitatea formelor și viziunilor artistice abordate de cineaștii din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

Sursa Foto: Nordic Film Festival

Festivalul de vinuri București

VIN(o)laMTR, singurul Festival de vinuri outdoor din București aduce o abordare relaxată asupra conceptului de degustare de vinuri.

Pe 23, 24 și 25 septembrie, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român din Bd. Kiseleff Nr. 3, vă puteți întâlni cu cele mai cunoscute crame din România și Republica Moldova, dar și cu multe vinuri internaționale din toate marile regiuni viticole ale lumii.

Program Festival:

  • Vineri 23 septembrie: 14 00 - 22 00
  • Sambata 24 septembrie: 11 00 - 22 00
  • Duminica 25 septembrie: 11 00 - 22 00

Art Safari 2022, ediția 10

A 10-a ediție de Art Safari începe în 23 septembrie.

  • Seeking Truth: The Art of John Constable” (A Victoria & Albert Exhibition - Touring the World), curatori: Dr. Emily Knight și Katharine Martin. Aducem în premieră pentru voi o expoziție de răsunet de la celebrul Victoria and Albert Museum, Londra. O șansă unică de a vedea lucrări extrem de valoroase semnate de John Constable, dar și din colecția sa. Despre artistul britanic vă putem spune că este unul dintre cei mai mari pictori peisagiști din toate timpurile.
  • Korean Beauty in Poster Art”. O expoziție de Byoungil Sun, realizată în parteneriat cu Ambasada Republicii Coreea în România. De o proaspătă contemporaneitate, cu siguranță pe gustul tinerelor audiențe, în creștere, ale Art Safari.
  • Ștefan Popescu. Povestea călătoriilor” (curator: Dr. Elena Olariu), realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti. Descoperiți-l pe Ștefan Popescu unul dintre cei mai apreciați pictori-călători ai artei românești și prieten cu Constantin Brâncuși. Cui nu-i plac vacanțele?
  • Lilian Theil. O bătrână care zâmbește” (curatoare: Raluca Ilaria Demetrescu) născută in 1932 la Brașov, artistă în afara normelor și sistemelor trăiește și crează în Sighișoara. În practica sa artistică, Lilian Theil folosește, în locul pensulei și al creionului - acul de cusut. Brodează opere de artă inedite pe suport textil în tehnica appliqué. Art Safari 10, îi dedică o expoziție retrospectivă, plină de culoare,dar mai ales de sensuri și reflexii asupra temelor majore ale vieții și artei.
  • Mihai Mureșan. Lucruri mărunte” (curator: prof. univ. dr. Ioan Sbârciu). Artist cu o fascinație pentru peisajul exterior și interior, Mihai Mureșan face parte din noua generație de pictori neo-realiști formați în cadrul școlii de pictură clujene. O expoziție plină de profunzime și emoție.

DokStation: Music Documentary Film Festival / 6th edition

Ajuns la a șasea ediție, DokStation: Music Documentary Film Festival revine la București, în perioada 21-25 septembrie 2022, cu o selecție de 29 de documentare muzicale, majoritatea în premieră națională.

Sinéad O'Connor, Cesária Évora, Sheryl Crow, a-ha, Kate Bush, Jim Morrison, Leonard Cohen, DakhaBrakha, dEUS, IDLES, Dinosaur Jr., Damon Albarn, Courtney Barnett, Shane MacGowan, Talk Talk sau Throbbing Gristle sunt o parte dintre artiștii ale căror povești vă invităm să le urmăriți, pe marele ecran și la volum maxim, la Control Club, Apollo111 Teatrul, Expirat și Grădina cu filme.

DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din România, este conceput să atragă comunități largi din diverse sectoare ale Capitalei, combinând două dintre cele mai populare arte - filmul și muzica - , prin proiecții de filme documentare muzicale și concerte live, în clădiri cu istorie și tradiție, dar și în spații neconvenționale.

Asia Fest

Asia Fest, festivalul care promovează cultura și tradițiile orientale, revine cu o nouă ediție.

Între 23-25 septembrie, în Parcul Național din București vom descoperi împreună culorile Asiei, gusturile delicioase ale preparatelor, aroma condimentelor, modele vestimentare și melodiile tradiționale.

Fotografie cu oameni diverși și defecte perfecte

SELF LOVE CLUB, cea mai mare expoziție publică de fotografie de portret din România care celebrează frumusețea diversă a oamenilor, se întâmplă din nou, în Park Lake Shopping Center, între 8 și 25 Septembrie 2022:

  • 8 - 25 Septembrie între orele 10:00 - 22:00
  • Vernisaj & Main Event Joi, 8 Septembrie - 19:00 - 22:00

Seara boierească

Maria Buză și Taraful George Pătrașcu creează o atmosferă de voie bună, pe acorduri de vioară și țambal. Muzica lăutărească se îmbină cu momente muzicale inspirate din folclor și perioada interbelică. Maria Buză este o artistă plurivalentă, a cărei prezență scenică face ca orice spectacol să strălucească.

În plus, ultima comandă de mâncare se face cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului.

De asemenea, biletele își pierd valabilitatea odată cu începerea spectacolului.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri