Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, anunță noi acțiuni de igienizare a parcurilor din Capitală, scrie acesta într-o postare pe Facebook.

El a declarat că Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement o să întervină în igienizarea parcurilor din București pentru ca locuitorii să se bucure de spaţii verzi curate şi îngrijite.

„În această perioadă curăţăm brațul lacului din Parcul Carol I, o zonă extrem de colmatată, care, în perioadele cu temperaturi ridicate, capătă un aspect neplăcut. Prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), şi împreună cu specialişti în executarea acestor tipuri de lucrări, intervenim cu un utilaj amfibiu multifuncțional pe braţul adiacent insulei. Se îndepărtează astfel mâlul acumulat, asigurând accesul ambarcaţiunilor de agrement şi oferind apei un aspect mai curat”, a declarat Nicușor Dan.

De asemenea, va fi curățat și canalul amenajat în zona Grotei care captează apele ce izvorăsc în amplasament și care sunt dirijate în lac.

„În același timp, în cadrul unei campanii de curățare a parcurilor, am tăiat arborii uscați care reprezentau un pericol pentru trecători și pregătim terenul pentru replantări prin îndepărtarea rădăcinilor și resturilor vegetale”, adaugă acesta.

Nicuşor Dan, a anunţat că preia conducerea interimară a Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi intenţionează să realizeze o "evaluare completă" a activităţii acesteia.

Pe 1 septembrie a avut loc o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pe a cărei ordine de zi vor figura: desfiinţarea Companiei Municipale Parcuri şi Grădini, a Companiei Municipale Întreţinerea Arborilor, reducerea tarifelor la Compania pentru Întreţinerea Arborilor (până la desfiinţarea societăţii), precum şi ridicarea exclusivităţii Companiei Parcuri şi Grădini în ceea ce priveşte salubrizarea şi întreţinerea parcurilor bucureştene.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri