Toamna a venit cu acte în regulă în Capitală și vrea să te servească cu toate bunătățile ei. Iată la ce evenimente poți participa la finalul acestei săptămâni.

Bărbați pe Mătăsari

Bărbați pe Mătăsari se dorește a fi o extinderea a Festivalului Femei pe Mătăsari. Ediția aceasta de toamnă strada Mătăsari o să găzduiască mici meșteșugari, artiști si artizani, afaceri conduse de bărbați care au înțeles orașul, care fac din acesta un loc mult mai frumos si mai prietenos.

Oraganizatorii definesc Bărbați pe Mătăsari ca festivalul urban care a schimbat percepția asupra zonelor adiacente centrului Bucureștiului.

Când va avea loc: sâmbătă, 08 octombire ora 10:00.

Programul complet al evenimentului.

Grădina cu Artiști

Grădina cu artiști ediția cu numărul 35 este un eveniment urban care aduce aduce în fața publicului artiști amatori sau profesioniști, pentru a crea lucrări sau a împărtăși din practica artei tuturor celor care își doresc să o învețe. Ediția din acest an se va concentra pe un subiect sensibil și deopotrivă de interes pentru orice cetățean responsabil: sustenabilitatea.

Ce veți găsi în cadrul evenimentului: ateliere de creație, artiști care își vor expune lucrările, spectacole de teatru pentru copii și concerte de muzică pentru adulți și copii.

Când va avea loc: weekendul 7-9 octombrie.

Programul complet al evenimentului.

Art Safari 2022

Art Safari, supranumit cel mai important eveniment dedicat artei din România, se întoarce și acest weekend. Palatul Dacia-România (Muzeul Municipiului București) din strada Lipscani, nr. 18-20, devine din nou hotspot cultural al României, în perioada 23 septembrie – 11 decembrie.

Ediția aniversară Art Safari aduce o dublă premieră: prima expoziție din țară, dar și din Europa de Est, cu opere extrem de valoroase din colecția muzeului Victoria and Albert, Londra. Aceasta este, de altfel, cea mai valoroasă expoziție de artă aflată acum pe teritoriul României.

Când va avea loc: de joi până duminică între orele 12:00 – 21:00. Night Tours au loc între orele 22:00 – 1:00, vineri şi duminică.

Programul evenimentului din acest weekend.

Barbeque Fest-Pastrama și Mici

Un târg de care e posibil să dai din greșeală dacă te plimbi prin centrul Bucureștiului și în care să intrii dacă îți este foame.

Tematica târgului:

  • Mâncare și băuturi;
  • Frumusețe și cosmetice;
  • Sănătate și bunăstare;
  • Fashion organic;
  • Ateliere de creație, ateliere de pictat și sculptat dovleci;
  • Producători agricoli;
  • Mustărie.

Când va avea loc: 7 octombrie, ora 19:00 în Parcul Unirii din București.

Programul complet al evenimentului.

Animest: Trippy Animation Night Vol. 9

Festivalul Animest Volumul 9 vine cu diversitate de experiențe, de la filme erotice educative, scene de tapet în mișcare, desene pliate de tip Rorschach, până la cadre cu role de film distruse și descompuse.

Scandaloase, eclectice și electrizante, scurtmetrajele avangardiste extrase din vasta colecție a artistului olandez Michael Helmerhorst compun cea mai îndrăzneață selecție prezentată vreodată în istoria festivalului.

Când va avea loc: sâmbătă 8 octombrie la Cinemateca Eforie.

Programul și lista completă a scurtmetrajelor.

Electrecord: Cordul muzicii românești

Bucureștenii sunt invitați să cunoască Casa de discuri Electrecord prin: tururi ghidate în studiourile electrecord pentru adolescenți, expoziție cu viniluri vechi și echipamente de înregistrare, lansarea-conferință a cărții Electrecord 90 – Cordul muzicii românești coordonată de Doru Ionescu.

Invitați la lansarea vor fi: Cornelia Andreescu, Doru Iuga, Doru Ionescu, Octavian Ursulescu, Mircea Vintilă. Seara se va încheia cu concert Nicu Alifantis & Răzvan Mirică - chitară, Sorin Voinea - claviaturi, Mihai Neniță – vioară, Adrian Flautistu - bass, Marcel Moldovan – tobe.

Când va avea loc: sâmbătă 8 Octombrie la sediul Electrecord.

Programul complet al conferinței, concertului și tururilor.

Ziua Recoltei

Organizatorii pregătesc un meniu special cu preparate tradiționale din ingrediente de la producători locali, degustare de Vin, nelipsitul Must de toamnă și multă voie bună.

Când va avea loc: 8-9 octombrie 2022, intre orele 12:00 - 24:00.

Programul complet al evenimentului.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri