Ce poți face weekend-ul acesta în București: să mergi la teatru, să guști din mâncărurile tradiționale românești dar și să mergi la o discotecă ca pe vremuri. Iată la ce alte evenimente poți participa la finalul acestei săptămâni.

Stagiunea Caleido

Stagiunea Caleido pune în scenă diversitatea culturală și vorbește despre cele mai importante teme care polarizează societatea actuală prin intermediul a cinci spectacole de teatru, dans și performance produse în ultimii ani.

Programul evenimentului va fi completat de proiecția filmului „R.M.N.” de Cristian Mungiu și un concert de improvizație muzicală live, cu pian. Stagiunea Caleido urmărește să ofere spațiu de manifestare tinerilor actori aflați la început de drum, dar și să îi aducă pe cei cunoscuți mai aproape de public. Accesul este liber pe bază de rezervare.

Când va avea loc: 11 - 14 noiembrie, unteatru.

Programul complet al evenimentului.

N O S T A L G I A | Imaginarium

Dacă îți este dor să dansezi pe melodiile care ți-au marcat adolescența, o poți face weekend-ul ăsta la NOSTALGIA. Evenimentul promite o discotecă plină cu imagini, iar bucureștenii sunt invitați să danseze pe ritmul hiturile nostalgice.

Când va avea loc: 10 - 12 noiembrie, Romexpo.

Bilete și programul complet al evenimentului.

Târgul de Turism al României

Bucureștenii sunt așteptați la Târgul de Turism al României de la Romexpo. Organizatorii promit megaoferte de vacanță cu reduceri de până la 45%, cocktailuri și înghețată din destinații exotice, loc de joacă pentru copii și multe multe surprize pentru toți pasionații de călătorii.

Când va avea loc: 10 - 13 noiembrie, Romexpo.

Programul complet al evenimentului.

Târg Ucrainian București

Weekend-ul acesta se organizează la București un târg ucrainian cu mâncare tradițională și produse artizanale realizate manual. Participanții se pot bucura de:

  • Mâncare și dulciuri tradiționale din Ucraina;
  • Produse și bijuterii realizate manual;
  • Picturi și desene ale artiștilor ucrainieni.

O parte din încasări vor fi destinate sprijinirii femeilor și copiilor din Ucraina.

Când va avea loc: 13 noiembrie la Manasia Hub.

Programul complet al evenimentului.

Târgul “100 de Tradiții Românești”

La târgul „100 de Tradiții Românești” vizitatorii sunt așteptați de către meșteșugari și tinerii artizani participanți cu ii și podoabe tradiționale, icoane pe lemn și pe sticlă, covoare și carpete, paftale, vase din lut, împletituri din paie, măști populare, bundițe și căciuli din blană naturală, ceramică pictată manual, obiecte de îmbrăcăminte și jucării din lână împâslită, bijuterii artizanale, păpuși din pânză în port popular, uleiuri de lavandă și apă de trandafiri, lumânări parfumate, tincturi și plante de leac.

Se vor putea cumpăra și produse din gastonomia tradițională. Specialități din carne de porc, oaie și vită, preparate fără aditivi, brânzeturi din lapte de capră, vinuri diverse și palincă, prăjituri de casă și cozonaci, plăcinte și baclavale, murături asortate și zacuscă de ghebe, diferite sortimente de miere și lăptișor de matcă, siropuri de cătină, fructe și legume proaspete sunt doar câteva din bunătățile cărora le puteți descoperi gustul.

Când va avea loc: 11 – 13 noiembrie, între orele 10.00 și 18.00, Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Programul complet al evenimentului.

Barbeque Fest - Târgul Tradițiilor românești

Târgul Tradițiilor românești de brumar, va fi un experimwnt cultural si culinar de senzatie, pentru toti vizitatorii. În plus, meşteri populari autentici şi artizani moderni, creatori de arta urbana ne vor prezenta exponate realizate manual.

Când va avea loc: 11 – 13 noiembrie, Parcul Unirii.

Programul complet al evenimentului.

UrbanEye Film Festival 2022

Dacă orașele și mediul în care trăim au fost întotdeauna în schimbare, viteza cu care se întâmplă acum este fără precedent. Ca o reflecție asupra a ceea ce se întâmplă, dar și un apel la acțiune, tema aleasă pentru ediția din acest an este ”Transform”. Chestionăm ale cui sunt orașele și cine mai poate locui în ele și îți propunem filme care investighează transformările generate de gentrificare, turism sau migrație.

Alte secțiuni din festival au în centru nevoia de conservare a patrimoniului arhitectural recent, portrete de arhitecți și artiști, iar o secțiune specială este dedicată filmelor de arhivă despre București.

Când va avea loc: 9 - 13 noiembrie, Cinema Elvire Popesco.

Programul complet al evenimentului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri