Studioul de arhitectură Metropolis, înființat de Dragoș Epure, a câștigat marele premiu la prestigioasa competiție internațională Restaurant & Bar Design Awards, la categoria Biophilic design. În cadrul competiției ce a avut loc la Londra au fost înscrise proiecte notabile din industria Food & Beverages, semnate de cei mai cunoscuți artiști și designeri din întreaga lume.

Studioul Metropolis a primit două nominalizări în competiția RBDA cu proiectele pentru două restaurante high-end din zona de nord a capitalei: Tuya și Hiro Bay.

Hiro Bay a fost proiectul care a câștigat Marele Premiu în 2022 la categoria sa. Apreciat pentru imersiunea în universul fantastic de tip Jules Verne, proiectul Hiro Bay este extrem de valoros pentru echipa Metropolis. Pasiunea pentru arhitectură i-a făcut să își imagineze un spațiu desprins dintr-o poveste. Personajul în jurul căruia s-a construit totul este Hiro, o creatură fantastică, născută în apele adânci ale oceanului.

Realizat dintr-o structură de lamelate încleiate din lemn, decorul ne trimite cu gândul la o corabie naufragiată. Mesele sunt dispuse pe platforme acționate electric individual, care au rolul de a pune invitații într-o nouă perspectivă, atât față de bar, cât și față de lac. Schimbarea percepției poate fi interpretată ca o alegorie la granița dintre realitate și magie, unde orice se poate întâmpla.

Scenariul de lumini joacă un rol fundamental în scenografie și face posibilă schimbarea atmosferei, în funcție de poziția soarelui. Astfel, se creează un cadru diferit pentru fiecare moment al zilei.

Proiectul Tuya a fost nominalizat în secțiunea Luxury, alături de restaurante emblematice precum Sexy Fish din Miami, ARGO din Hong Kong, Langan’s din Londra și Buddha Bar din New York.

Încă de la înființare, Metropolis a propus partenerilor săi proiecte avangardiste reușind să evolueze spectaculos atât designul de interior, arhitectură, multimedia sau scenografie. Ultimii ani au fost dedicați tehnologiilor inovative și designului parametric, astfel că studioul Metropolis s-a orientat și către proiecte din zona digitală, metaverse și disruptive technologies. Semnătura Metropolis s-a conturat perfect prin folosirea algoritmilor matematici cu ajutorul cărora au putut fi generate forme noi și spații fluide.

Dragoș Epure a început studiile în arhitectură la Iași, continuând la Universitatea Tehnica din Karlsruhe – KIT, școală cunoscută pentru criteriile extrem de exigente în admiterea studenților. Pentru a contura și mai bine imaginea unui arhitect complet, Dragoș a ajuns să studieze Scenografia la Academia de Film și Televiziune din Munchen, obținând o diploma de Film Arhitect.

Datorită acestei întrepătrunderi între arhitectură și scenografie, Dragoș Epure a reușit sa facă din Metropolis un studio în care inovația, tehnologia și designul s-au împletit perfect. Simbioza dintre arhitectură și cinematografie a dus la realizarea unor proiecte cu o amprentă unică, în care designul este susținut de un scenariu dinamic.

Nu este prima dată când echipa primește recunoaștere internațională. În 2018, studioul Metropolis a câștigat concursul organizat în sudul Franței pentru refacerea portului din Cavalaires sur mer, ce deservește orașul Saint Tropez.

Cu fiecare nou proiect, Studioul Metropolis continuă să inoveze și să creeze perspective mereu surprinzătoare, care pun România pe harta arhitecturii internaționale.

Sursa foto: Metropolis

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri