Orice cină cu prietenii este cu adevărat un eveniment special, mai ales în aceste vremuri în care pare că petrecem din ce în ce mai puține momente alături de cei dragi. Acestea fiind zise, o astfel de ocazie trebuie sărbătorită așa cum se cuvine, de pildă prin degustarea unui vin perfect. Deși conceptul de vin perfect nu poate fi lesne definit, putem să-ți oferim câteva recomandări pentru a alege vinul perfect pentru tine și prietenii tăi.

Întreabă-ți prietenii

Prima recomandare este una deosebit de simplă și cu adevărat de bun simț. Dacă vrei ca aceștia să se bucure de băutura pe care o aduci, pur și simplu află care sunt preferințele lor. De pildă, dacă sunt fani ai vinului roșu, o alegere sigură sunt vinurile Feteasca Neagra de pe Cramagirboiu.ro.

Dacă vinul este o surpriză și tu ești prietenul documentat pe care contează tot grupul în ceea ce privește alegerea vinului, pur și simplu urmează recomandările de mai jos.

Ia în calcul ocazia pe care o sărbătoriți

Cu ce ocazie vă întâlniți la această cină? Este cina de sărbători, petreceți trecerea în noul an, este ziua de nașterea a unuia dintre voi, sărbătoriți o promovare sau pur și simplu este o cină relaxată între prieteni?

Contextul are un rol foarte important în alegerea vinului. De exemplu, în cazul cinelor de sărbători sau de revelion, nu poate lipsi vinul spumant. Dacă este ziua de naștere a unuia dintre voi, alege vinul în funcție de gusturile sărbătoritului. În cazul în care cina este una ceva mai relaxată, mizează pe un vin mai puțin bogat în alcool, care să încurajeze conversația, dar care să nu vă obosească prea tare.

Gândește-te la ce fel de mâncare veți servi

Vechea regulă care spune că mâncarea și vinul trebuie să aibă aceeași culoare funcționează, dar până la un punct. Mai degrabă te sfătuim să iei în calcul următoarele combinații:

  • Vinul roșu pune în valoare carnea de porc, de vită, de miel, carnea de curcan, vnatul și pastele cu sos roșu;
  • Vinul alb pune în valoare carnea de pui, peștele proaspăt sau afumat, salatele, risotto și/sau pastele cu sos alb;
  • Vinul rose pune în valoare pastele cu fructe de mare, peștele, carnea albă, pizza sau aperitive.

Analizează vinul din mai multe puncte de vedere

Iată care sunt cele mai importante aspecte la care să te gândești atunci când alegi un vin:

  • Alcoolul. Ai grijă ca vinul să fie oarecum discret și să pună în valoare mâncarea, nu să o eclipseze. Dacă servești mâncare ceva mai ușoară, limitează-te la un vin cu o concentrație de alcool între 11 și 13%. Pentru mâncăruri mai grase și băutori de cursă lungă, poți miza pe un vin cu o concentrație de alcool de până la 20%. În cazul în care de obicei nu beți, alege un vin cu o concentrație de 5%, cam cât are o bere;
  • Aroma. Vinurile dulci și demidulci se potrivesc mai degrabă cu deserturile sau cu preparatele cu arome dulcege. Felurile principale ceva mai sărate sau salatele se combină de minune cu vinurile seci sau demiseci;
  • Densitatea. Pentru preparatele din zona de fine dining se recomandă vinurile ceva mai delicate, iar pentru mâncărurile grele vor fi perfecte vinurile corpolente.

Dacă iei în calcul toate aspectele de mai sus n-ai cum să-ți dezamăgești prietenii.

Sursa foto: Pexels.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri