Dacă îţi doreşti un animal de companie care să arate puţin altfel, atunci cu siguranţă pisica Munichkin este ceea ce cauţi. Pisicile din rasa Munchkin sunt cunoscute pentru picioarele lor scurte care le oferă o statură unică şi un aspect mai special.

Chiar dacă aspectul lor este puţin mai neaşteptat pentru o pisică, natura lor jucăuşă şi adaptabilă în orice situaţie a reuşit să atragă numeroşi admiratori.
Chiar dacă picioarele ei scurte nu o ajută să se caţere în cel mai înalt punct din casă dintr-un singur salt, trebuie să ştii că pisica munchkin va găsi o metodă să ajungă acolo, căci este extrem de inteligentă şi echilibrul nu îi lipseşte sub nici o formă.

Rasa Munchkin | Poveste

Povestea acestei rase începe relativ recent. Mai precis, în anul 1983, când Sandra Hockenedel, cetăţean american, a găsit o pisică pitică gestantă. Cu toate că pisica avea un aspect neobişnuit, Sandra nu a stat pe gânduri şi a luat pisica acasă şi a avut grijă de ea. Numită Blackberry, pisica alături de puii ei, aveau să devină fondatoarii acestei rase.

Numele rasei are şi el o poveste interesantă. Numele este inspirat din povestea "Vrăjitorul din Oz”, scrisă de Frank Baum. Iar dacă nu ştii despre ce este vorba, „munchkin” sunt piticii din această poveste. De ce acest nume? Pentru că pisica Munchkin are picioarele de două ori mai scurte decât pisicile obişnuite.

Rasa Munchkin | Aspect

Pisica Munckkin este o pisică de talie medie spre mică. La maturitate ajunge să cântărească între două şi patru kilograme. Bineînţeles că masculii sunt puţin mai mari decât femelele, însă diferenţele nu sunt prea mari.

Blana unei pisici din rasa Munchkin poate avea o varietate de culori şi lungimi. Acest lucru este datorat încrucişărilor cu diverse tipuri de pisici.

Trebuie să ştii că picioarele sunt singurele care fac diferenţa între o pisică din rasa Munchkin şi o pisică obişnuită. De asemenea, există trei lungimi ale picioarelor şi anume: standard, scurte şi foarte scurte.

Rasa Munchkin | Personalitate

Pisicile din rasa Munchkin sunt extrem se sociabile, adoră vânătoarea şi preferă jucăriile de orice fel. Ele apreciază atât compania proprietarilor, cât şi a copiilor mici, a câinilor sau a altor animale de companie, prin urmare nu trebuie să îţi faci griji în acest sens.

Cu un caracter blând şi jucăuş, pisica Munchkin a reuşit să atragă de partea sa o mulţime de admiratori, însă mulţi îşi fac griji în legătură cu afecţiunile care pot apărea în timp.

Rasa Munchkin | Sănătate

Chiar dacă are un aspect mai neobişnuit, trebuie să ştii că pisica Munchkin este o pisică sănătoasă. Mai mult decât la începutul anilor `90, TICA (The Internaţional Cat Association) a realizat un program de studiul genetic şi de dezvoltare şi au studiat această rasa. Rezultatul cercetărilor a arătat că pisica nu prezintă afecţiuni ale coloanei vertebrale ori ale membrelor. Prin urmare, nu ar trebui să îţi faci griji în acest sens.

Pisicile din rasa Munchkin au o speranţă de viaţă cuprinsă între 12 şi 14 ani. În ceea ce priveşte toaletarea trebuie să ştii că nu necesită o îngrijire intensă, o periere de câteva ori pe săptămână este suficientă.

Chiar dacă pisica Munckin are un aspect neobişnuit, trebuie să ştii că ea este la fel de iubitoare că o pisică obişnuită. Iar ea nu ratează nici o ocazie să îţi demonstrez cât de blândă, jucăuşă, inteligentă şi creativă este. Prin urmare, nu te vei plictisi nici o secundă cu o astfel de pisică în casă.

Mai trebuie să ştii că atât aspectul, cât şi personalitatea unei pisici Munckin depind foarte mult de aspectul şi personalitatea pisicilor standard cu care au fost împerecheate.

Sursa foto: Royal Canin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri