Weekendul acesta Bucureștiul a fost acaparat de târgurile de Crăciun. Iată care sunt cele mai neconvenționale și la ce alte evenimente poți participa la finalul acestei săptămâni.

Lavanda Christmas Fair 2022

Lavanda Christmas Fair, eveniment marca Lavanda Fest, te așteaptă cu sute de produse naturale din lavandă şi o sumedenie de creaţii inedite făurite cu suflet de micii producători locali, branduri creative româneşti din toată ţara. Bucureștenii sunt așteptați la un pahar de ceai, vin fiert sau ciocolată caldă într-un decor de poveste.

Mai mult decât băuturile enumerate, vei găsi câte un sortiment de “ceva cu lavandă” la fiecare stand.

Când va avea loc: 10-11 decembrie, Cafe Verona.

Programul complet al evenimentului.

Pop-up shop de iarnă Cup & Candle & Super Friends

Pop-up shop Cup & Candle & Super Friends este un târg de Crăciun neconvențional, care are loc într-un decor mai intim: într-o casă. Invitații să nu se grăbească, să stea la povești, să fie curioși și să admire.
Decorăm frumos casa-gazdă, aducem piese de veselă vintage și mici decorațiuni, dar și muuuulte lumânări cu parfumuri de iarnă, umplem locul cu minunate coronițe de brad și eucalipt și aranjamente de pus pe masa de Crăciun, bem prosecco (dar dăm și la pachet), ne alegem cuvinte aurite de pus la mână și în brad, aducem cutii #deCadou cu lumânări și cărți și ceaiuri și vin și globuri și cine mai știe ce minuni.

Când va avea loc: 10-11 decembrie, Carolia Social House.

Programul complet al evenimentului.

Mezanin Market în Cartierul Creativ

Mezanin Market în Cartierul Creativ are loc la Palatul Universul, cu cea mai bună cafea de la Beans&Dots și mici cumpărături de la antreprenori locali - în Cartierul Creativ.
Timp de două zile vizitatorii vor putea găsi bijuterii, produse de design interior, băuturi și dulciuri artizanale, haine pentru copii și pentru adulți, produse eco-friendly, cărți, dulciuri și miere în combinații sănătoase, accesorii speciale, cosmetice naturale.

Când va avea loc: 10-11 decembrie, Palatul Universul.

Programul complet al evenimentului.

Dichisar de Iarnă

Anul acesta, la Dichisar de iarnă, dă-ți timp să alegi cadouri fabricate din pasiune, în România, lucrate de mână de om, unicat sau în serii mici. Începând din această toamnă am extins Dichisar de la o ediție la două târguri consecutive pentru fiecare sezon, iar vizita altor și altor creatori în fiecare weekend ne bucură nespus.

Creatori din toată țara lucrează de multă vreme cadourile cu care tu le vei spune celor dragi că te gândești la ei, îi apreciezi și nu le dăruieșți ceva doar că să fie.

Când va avea loc: 10-11 decembrie, Impact Hub Universitate.

Programul complet al evenimentului.

Târgul de Carte GAUDEAMUS

Cel mai citit și mai îndrăgit târg de carte din România revine, în premieră în cursul lunii decembrie, la formatul care l-a impus de peste un sfert de secol drept un reper solid al pieței de profil din țara noastră.

Aproape 7.900 mp de standuri și spații de evenimente vor ocupa integral cel mai mare pavilion expozițional din țară. Circa 200 de participanți vor oferi publicului o gamă extrem de variată de produse editoriale, pe diferite suporturi, adecvate tuturor vârstelor și domeniilor de interes, muzică și jocuri educative. Alături de nume consacrate de zeci de ani în peisajul editorial românesc, se vor regăsi numeroși participanți în premieră la acest eveniment, atât edituri care și-au câștigat deja o binemeritată notorietate, cât și proiecte noi, la început de drum.

Fiindcă Moș Crăciun își pregătește deja sacul, una dintre opțiunile lui ar putea fi o carte de povești pentru copii. Maria Crișan, autorul lucrării Fetița care nu știa cât este de specială, vă așteaptă la standul editurii HeyDay Books, pentru a afla povestea din spatele cărții.

Când va avea loc: 7 - 11 decembrie în Pavilionul B2 al Complexului Expoziţional Romexpo.

Programul complet al evenimentului.

Teatru în Sectorul 5 | Microstagiunea unteatru cu acces gratuit

De 12 ani, unteatru spune pe scenă povești despre oameni, pentru oameni. Proiectul a pornit pe acest drum din dragoste pentru teatru, și în numele acestei iubiri, în ciuda tuturor obstacolelor pe care le-am întâlnit în calea noastră, am continuat să creăm. Un teatru sincer, curajos, autentic.

𝑻𝒆𝒂𝒕𝒓𝒖 𝒊̂𝒏 𝑺𝒆𝒄𝒕𝒐𝒓𝒖𝒍 5 este, pe de-o parte, maniera noastră de a vă mulțumi. E un cadou pe care simțim să-l facem comunității noastre de spectatori. În același timp, e o platformă care facilitează întâlnirile poveștilor noastre cu oamenii care n-ar fi avut resursele să le găsească altfel.

Când va avea loc: 9 decembrie, ora 19:00 și 11 decembrie, ora 19:00, unteatru.

Programul complet al evenimentului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri