Ziua Îndrăgostiților împânzește orașul cu târguri din care nu te poți întoarce cu un kilogram de iubire, dar poți lua ceva original pentru cei iubiți de tine, indiferent dacă e un el, o ea sau o pisică. Iată la ce alte evenimente poți participa în București la finalul acestei săptămâni.

Valentine’s Day Fair

Apolla Events organizează a zecea sa ediție în cadrul căreia continuă să susțină și să promoveze micile afaceri locale într-un cadru mult iubit cu o tematică festivă de Ziua Îndrăgostiților.

Evenimentul se va desfășura aproape de zona centrală a Bucureștiului, la Maison 13, ce va servi ca spațiu de desfășurare într-o zonă boemă și foarte apreciată de iubitorii de produse locale. Vizitatorii vor putea savura burgeri delicioși de la food truck-ul din fața locației și cafele renumite de la rulota 5 to go din mica grădină. Totodată, vor descoperi produse ale micilor antreprenori în spațiosul interior și vor putea găsi cadoul perfect de Valentine’s Day pentru persoana iubită.

Programul începe la 10:00 și se încheie la 20:00, iar intrarea este gratuită.Vizitatorii vor putea găsi atât produse realizate manual, cât și produse revândute pentru o nouă șansă: bijuterii, lumânări, decorațiuni (ceramică, rășină, florale), accesorii, cosmetice naturale, picturi, deserturi, cărți pentru copii și haine (handmade/vintage/second hand).

Când va avea loc: 04-05 februarie, Maison 13.

Programul complet al evenimentului.

ReSTART Amzei. Un proiect de revitalizare urbană

ReSTART Amzei este un proiect al Cartierului Creativ ce își propune să evidențieze potențialul pe care această zonă îl are pentru București, din dorința de a genera astfel un exemplu de bune practici pentru revitalizarea unei zone prin intermediul culturii și a creativității locale, dar și din convingerea că dezvoltarea unui spațiu de dialog dedicat organizațiilor cultural-creative preocupate de dezvoltarea orașului și coagularea acestora în jurul unor preocupări și a unor teme comune, poate contribui semnificativ la procesele de regenerare urbană.

Când va avea loc: 02-06 februarie, Piața Amzei.

Programul complet al evenimentului.

Monștrii mei. Atelier de desen în tuș cu Petra Martin

În prima parte a atelierului, copiii, alături de coordonatoare, vor analiza desenele cu monștri ale artistului Ștefan Câlția atât din punct de vedere grafic, cât și narativ. Ei vor fi încurajați să își imagineze ce anume l-a făcut pe artist să îi deseneze, dacă le amintesc de ceva anume. Apoi, vor alege o situație din viața lor care se va transforma într-un monstru pe hârtie: poate fi o situație mai puțin plăcută sau o teamă pe care o au în viața de zi cu zi. Copiii vor fi încurajați să găsească atributele acestui monstru și să își imagineze cum ar arăta acesta.

În a doua parte a atelierului, copiii vor desena monstrul respectiv folosind tuș sau fineliner negru pe hârtie, ținând cont de lucrările văzute în muzeu și de stilul artistului Ștefan Câlția.

Când va avea loc: 04 februarie, MNAC Bucharest.

Programul complet al atelierului.

Târgul Iubirii la Urban Hub - Piața Romană

Urban Hub este un mic mall 100% românesc din inima orașului, așezat într-o clădire interbelică. În cadrul târgului îi vei cunoaște creatorui români cu produsele lor și vei găsi haine, bijuterii, accesorii, cosmetice naturale, ceramică, lumânări, parfumuri, vin fiert, cafea și multe altele.

Când va avea loc: 04-05 februarie, Piața Romană, nr 2, în rond între străzile Dacia și Mendeleev.

Programul complet al târgului.

Descoperă poveștile Bucureștiului din Centrul Istoric

Bucureștenii sunt invitați o plimbare cu povești, în care vei redescoperi Centrul Istoric al Bucureștiului. Probabil ai fost de nenumărate ori în Centrul Istoric, dar oare îi cunoști istoria și poveștile? În plimbarea noastră îți vom revela locuri, secrete și povești neștiute din vechiul centru al Bucureștiului.

Când va avea loc: 05 februarie, Hanul lui Manuc.

Programul complet al evenimentului.

Expoziția Ziarului neconvențional România

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă la Sala Tancred Bănățeanu, la vernisajul expoziției Ziarului neconvențional România.

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Tancred Bănățeanu, până la 5 februarie 2023, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.

Când va avea loc: 02-04 februarie, Muzeul Național al Țăranului Român.

Programul complet al evenimentului.

Concert Timpuri Noi

Dacă iubești rock-ul și te simți nostalgic după vremurile de altă dată, Timpuri Noi vine în Berărie special pentru tine.
Dacă iubești piesele vechi și piesele noi ca "Adeline", "Perfect", "Tata", "Victoria" etc. de la una din cele mai longevive și respectate trupe rock din România, trebuie să fii cu noi!

De la înființare pînă în 1991, Timpuri Noi a fost ceea ce se numește o trupă underground, în special datorită versurilor și subiectelor abordate în piese, considerate subversive de către regimul comunist.

Când va avea loc: 04 februarie, Berăria H.

Biletele pentru concert.

Săptămâna cârnaților în Parcul IOR

O paradă a cârnaților de îţi lasă gura apă va avea loc în acest weekend în Parcul IOR. De astăzi, 3 februarie, şi până duminică, 5 februarie, sute de kilograme de cârnaţi, condimentaţi după toate gusturile vor defila pe grătare în faţa tuturor vizitatorilor, iar organizatorii promit un festin culinar inedit, întrucât aromele şi gusturile vor cu adevărat nemaipomenite şi nemaiîntâlnite.

Regele ospăţului tradiţional, cârnatul, va fi vedeta târgului, iar toate aceste bunătăţi sunt aduse şi pregătite tocmai din inima Ardealului, de la Vințu de Alba, de la Stâna lui Nicolae Ciobanul!

Când va avea loc: 03 - 05 februarie, Parcul IOR.

Programul complet al evenimentului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri