Cumpărarea pantofilor ideali pentru un eveniment sau o ieșire poate fi uneori cam dificilă. Vrei să te asiguri că arăți în continuare elegant, dar vrei și să te simți și confortabil sau să arăți profesionist, dacă participi la un eveniment la locul de muncă sau ai o întâlnire.

Spre deosebire de bărbați, femeile tind să aleagă mai mult în funcție de modă. Nimic nu oferă unei femei căreia îi pasă de aspectul ei un sentiment mai plăcut decât asigurarea că a găsit îmbrăcămintea și pantofii potriviți pentru orice ocazie.

Iată câteva sugestii pentru a alege perechea de pantofi perfectă pentru diferitele tale activități.

Caută pantofii optimi pentru activitățile sportive

Frecventarea regulată a sălii de sport sau participarea la alte forme de activitate fizică este o modalitate excelentă de a crește rezistența organismului. În cele mai multe sporturi, ai nevoie de încălțăminte adecvată pentru efort, cu o talpă rezistentă și flexibilă.

În plus, îți trebuie pantofi de calitate superioară, cum sunt cei de la un brand specializat precum Le Coq Sportif, pentru a face față provocărilor din mediu sau diferitelor tipuri de teren. Adidașii trebuie să aibă toate calitățile care să îndeplinească aceste condiții.

Unele cercetări cu privire la opiniile specialiștilor, dar și a clienților despre încălțămintea sport pot fi utile înainte de a face o achiziție. Când cumperi pantofii pentru sport, ar trebui să ții cont de niște detalii importante.

În primul rând, trebuie să fie confortabili, confecționați dintr-un material respirabil și să fie special concepuți pentru exercițiile pe care le practici. Dacă încălțămintea ta este supusă la mai multă uzură și rupturi regulate din cauza unei rutine de exerciții mai dure, un design robust va ajuta ca aceștia să reziste mai mult.

Cumpără încălțămintea casual potrivită

Dacă ești mereu în mișcare, este o necesitate să ai o pereche bună de pantofi casual. Chiar și cei care nu fac sport în mod regulat au nevoie de ei. În timp ce multe dintre modelele de pe piață sunt concepute pentru un anumit tip de sport, unii adidași sunt suficient de versatili, nu numai în culori, ci și în funcționalitate.

Pentru o piață rapidă sau o activitate în aer liber, cel mai bine este să cumperi o pereche de teniși de pânză sau adidași casual, care pot fi încălțați și scoși cu ușurință. Balerinii sunt încălțămintea perfectă atunci când ieși la un film cu prietenii sau mergi la o plimbare. Modelele cu dungi și cele în culori strălucitoare dau stilului tău un aspect mai feminin. Mocasinii sunt, de asemenea, foarte utili deoarece sunt funcționali și nu sacrifică stilul pentru confort.

Sandalele cu tocuri joase ar putea fi o opțiune bună pentru persoanele care preferă o ținută mai elegantă și nu doresc să poarte adidași. Se vor asorta perfect cu rochiile tale ușoare de vară, pentru o abordare relaxată, dar elegantă a feminității. Pantofii cu vârf deschis și toc jos sunt o altă alternativă care ar arăta bine cu rochia ta de zi.

Fii inspirată când alegi pantofii de lucru

Atunci când cumperi încălțămintea pentru serviciu, acordă-i mai multă importanță, pentru a evita disconfortul de după program cauzat de dureri sau răceli. În general, multe persoane au tendința de a se axa în principal pe design, look și preț. Un aspect însă pe care nu trebuie să îl omiți este genul de activitate pe care o desfășori.

De cele mai multe ori, la locul de muncă vei călca pe suprafețe cu gresie, un material obișnuit pentru pardoseli. Talpa pantofului va trebui să fie mai înaltă, pentru a evita răcirea piciorului, dar și flexibilă, pentru confortul tău, mai ales dacă te miști mult.

Diverse tipuri de încălțăminte pot constitui o barieră bună între picior și sol, dar încălțămintea de calitate va fi întotdeauna cea mai eficientă. Pantoful trebuie să fie confortabil și confecționat dintr-un material moale. Este important să nu-ți transpire picioarele în pantofi și este recomandat ca aceștia să aibă o limbă căptușită, pentru a putea merge cât mai comod.

Dacă te-ai întrebat vreodată care este primul lucru pe care îl observă oamenii când se uită la tine, află că aceia sunt pantofii tăi! Chiar dacă poate fi șocant pentru unii, acesta este adevărul. De fapt, ceea ce porți în picioare spune multe despre cine ești și ce faci.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri